Lån uten sikkerhet - lån fra 5.000 til 600.000 kr. Laveste rente fra 5,02%

Det er uforpliktende og gratis å søke om lån uten sikkerhet. Renten er individuell pr lånesøknad. Tjenesten sammenligner kun banker som er lisensierte finans – og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.

Oppdatert 14.6.2022

I forbindelse med lån er sikkerhet en spesifisert eiendel med høy verdi som kan selges for å dekke størrelsen på lånet, om du ikke klarer å betale tilbake lånet som avtalt.

Noen ganger er det nødvendig å stille med sikkerhet for å få låne penger. Da vet utlåneren at hvis låntakeren misligholder lånet, har de mulighet til å få tilbake pengene sine på andre måter. Et typisk eksempel er ved et boliglån, hvor man kan låne penger med sikkerhet i bolig.

Problemet er at ikke alle har noe å tilby banken som sikkerhet. Det er ikke alle som eier sin egen bolig eller har store formuer på bok, og i slike tilfeller kan et lån uten sikkerhet være en bedre løsning.

Merk: Renten blir fastsatt etter en individuell vurdering. Du vil ikke få et usikret lån om du har betalingsanmerkning. Alle søknader er uforpliktende. Du kan regne med svar på søknaden umiddelbart.

Velg ønsket lånebeløp:

kr
5 000 kr 600 000 kr
Bank/lånetilbyder
Lånesum
Effektiv rente
Alder
Utbetaling
Lån uten sikkerhet - lån fra 5.000 til 600.000 kr. Laveste rente fra 5,02%
Espen Flaa Nilsen | 10. mai 2022

Lån penger uten sikkerhet til hva du vil

Et lån som er sikret er tryggere for banken og har generelt en lav rente. Når lånet ikke er sikret tar lånegiveren på seg en større risiko når de tilbyr lån. Derfor har lån uten sikkerhet en høyere rente. Det er bankens måte å gjøre opp for den økte risikoen når du skal låne penger.

En fordel med lån uten sikkerhet er at søknadsprosessen er smidigere. Ved et sikret lån er det mye mer papirarbeid - låneavtalen skal sendes frem og tilbake til lånegiveren, og pantedokumenter skal bevitnes og signeres. Et usikret lån kan signeres elektronisk, og så snart det er gjort starter prosessen med å overføre pengene til kundens konto.

Derfor kalles det noen ganger lån på dagen, men i realiteten tar det noen virkedager før du får penger på konto.

Vurder egen økonomi før du søker

Før du søker er det viktig at du tar en vurdering av din personlige økonomi. Det er viktig å ha i bakhodet at man skal tilbakebetale en fast sum hver måned. Så her må man ha nok rom i egen økonomi. Du kan enkelt benytte deg av en forbrukslån kalkulator å beregne hvilken rente du må ha for å være innenfor din eget budsjett.

Søknadsprosessen ved lån uten sikkerhet

Vanlige krav for å søke om forbrukslån er at du må være fylt 23 år, ikke ha betalingsanmerkning og bosatt i Norge.

Søknadsprosessen til finans selskapene er enkel. Du velger en av våre alternativer i toppen på denne siden. Listen er satt sammen gjennom ulike kriterier vi har når vi vurderer finans foretak. Dette innebærer hvor stor sannsynlighet du vil ha for å få godkjent søknaden din.

Du vil bli sendt til låneformidleren sin lånesøknad som du fyller ut på 2 minutter.

Etter en kort stund vil du få svar på din søknad. Om søknaden er godkjent kan du enkelt signere lånedokumentet med BankID og etter 1 hvirkedag eller to vil du ha penger på konto.

Finnes det usikrede lån som er billige?

 Lån uten sikkerhet er et lån hvor du ikke må stille sikkerhet som i et boliglån. Forbrukslån er et slik type lån.

Lån er ikke annerledes fra andre produkter og tjenester når det gjelder pris - noen er dyrere og noen er billigere. Hvis du har handlet på tilbud før vet du sikkert at trikset er å sammenligne priser hos ulike utsalgssteder. Det samme kan sies om å låne penger.

Det finnes usikrede lån som er billigere enn andre, men det er naturligvis vanskelig å vite om man har funnet et billig lån hvis man ikke vet hva prisnivået er når man skal søke om lån. Derfor velger mange å benytte seg av en låneagent når de er ute etter et lån uten sikkerhet.

Nedenfor kan du lese mer om hva en låneagent gjør.

Låneagenten sammenligner priser på lån

Hjelper deg å finne et rimelig lån uten sikkerhet

En låneagent sammenligner prisnivået på lån på vegne av kunder. Kunder som er ute etter beste lån uten sikkerhet kan sende lånesøknaden via låneagenten, slik at den samme søknaden blir sendt til mange forskjellige banker. Jo flere banker man kan søke hos, jo større sjanse er det for å finne det billigste tlibudet. Slik sikrer du deg det beste forbrukslånet med priser fra andre selskaper.

Når banken mottar en søknad fra en låneagent, vet de at de konkurrerer mot flere andre långivere om å vinne den samme kunden. Dette fører til at bankene strekker seg så langt de kan for å gi et godt tilbud. Husk at alle søkander er uforpliktende.

Søk en gang, få flere tilbud

Resultatet av dette er at låneagenten mottar flere gode lånetilbud i retur. Deretter starter jobben med å sammenligne. Låneagenten undersøker både nominell og effektiv rente, innvilget lånesum, nedbetalingstid, gebyrer og andre kostnader knyttet til å låne. En samlet vurdering av alle disse forholdene viser hvilket lån som er billigst og tilslutt tilbyr et mulig lån.

Søk lån med siikkerhet gjennom en lånemegler, få flere tilbud samtidig

Refinansiering med usikrede lån

En annen stor fordel med lån uten sikkerhet er at man kan bruke lånebeløpet til akkurat det man måtte ønske. I Norge velger noen å bruke pengene på forbruksvarer, regninger eller ferieturer, mens andre bruker det på refinansiering av forbrukslån eller dyre smålån.

Senk kostnadene dine med refinansiering

Refinansiering er aktuelt for de som allerede har tatt opp forbrukslån eller har en annen form for dyr kredittgjeld. Gjennom refinansiering kan man senke kostnadene knyttet til lånet, og dermed redusere de månedlige utgiftene.

Refinansieringslånet brukes til å betale ned de gamle låneavtalene, og dermed samle all gjeld i et nytt lån med en lavere rente. Med bare én faktura i måneden får man bedre oversikt over gjeldsavtalene sine samt de månedlige utgiftene. Har du mange dyre smålån er dette en smart måte for å bedre sin egen økonomi.

Les mer: Refinansiering av kredittkort

Søk lån uten sikkerhet i dag

Når du sender en søknad blir denne vurdert av flere banker dette gir deg det beste tilbudet

Spørsmål og svar om lån uten sikkerhet

Hva er lån uten sikkerhet?

Med et lån uten sikkerhet trenger du ikke å stille med sikkerhet til banken, slik du må på boliglån. Det betyr at pengene kan brukes til det du selv ønsker. Ettersom banken ikke har ekstra sikkerhet, blir renten noe høyere.

Hva er nominell rente?

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet. Denne baseres på den nasjonale styringsrenten, men bankene bestemmer selv sin grunnrente.

Hva er effektiv rente?

Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle gebyrer og kostnader knyttet til lånet. Det er med andre ord denne renten som viser deg de faktiske månedskostnadene. Dersom du skal sammenligne lånetilbud, er det denne renten du bør se på.

Hva er smålån?

Et smålån er et lån uten sikkerhet, men gjerne av mindre størrelse. Det finnes ingen spesifikk definisjon på hva størrelsen er, men ofte omtaler vi alt under 50 000 kroner som smålån. Nedbetalingstiden er ofte kort og renten er som regel høyere enn på forbrukslån.

Hva er en finansagent?

En finansagent formidler lån på vegne av banken og fungerer slik som et bindeledd mellom bank og kunde. Selv om finansagenten jobber på vegne av banken, er de også til stor fordel for deg som kunde. Når du sender inn en søknad til en finansagent, sender de denne videre til samtlige av sine samarbeidsbanker. Dette sparer deg for tid og du får det beste tilbudet blant flere banker og ofte lavere rente.

Hva kan lånet brukes til?

Et lån uten sikkerhet kan i utgangspunktet brukes til akkurat det du ønsker. Det er likevel noen områder som går igjen: De fleste søker lån uten sikkerhet for å dekke uforutsette utgifter, oppussing eller refinansiering.

Hvor lang nedbetalingstid har lånet?

Dette varierer men noen tilbyr nedbetalingstid opptil 15 år, avhengig av banken du velger. Du kan når som helst betale inn ekstra eller betale ut lånet i sin helhet.

I denne artikkelen
  • Lån penger uten sikkerhet til hva du vil
  • Vurder egen økonomi før du søker
  • Søknadsprosessen ved lån uten sikkerhet
  • Finnes det usikrede lån som er billige?
  • Låneagenten sammenligner priser på lån
  • Søk en gang, få flere tilbud
  • Refinansiering med usikrede lån
  • Senk kostnadene dine med refinansiering