Slik får du budsjettet å rekke til – få mest ut av romjulssalget

Romjulssalget er blant årets mest populære salg

Romjulssalget er en av årets største salg og begynner tradisjonelt på tredje juledag, altså 27 desember. Hvert år overtreffer butikkene fjorårets tilbud og lokker med fantastiske rabatter og kampanjer. Generelt er økonomien ganske tynn mot slutten av året, etter alle utgifter og kostnader forbundet med julen, allikevel er romjulssalget svært populært blant nordmenn.

 

En trend som har økt de siste årene viser at flere tar forbrukslån for å sikre seg billigere varer under de største salgsdagene som blant annet romjulssalget. Vil du gjøre de beste kuppene men har et trangt budsjett, bør du planlegge rett for å sikre deg knalltilbud på varer, og handle til billigste priser under romjulssalget.

Nordmenn vil handle mer, til billigere priser

Klarna gjorde nylig en stor undersøkelse over 17 land som viser at Norge ranker på toppen for å handle mest julegaver. 92% vil kjøpe julegaver og 76% sier de vil gjøre det billigere enn i fjor. Til sammenligning er det 82% svensker som vil handle julegaver i år.

 

Den røde tråden er at trangere økonomiske tider ikke stopper folk fra å handle, i stedet leter de etter smartere måter å handle på, så de kan kjøpe billigere varer og få mer ut av sitt budsjett. Smartere kjøpsvaner kan altså hjelpe deg få fatt i flere varer til billigere priser under romjulssalget.

Handle smartere, få mer ut av budsjettet

Et lite budsjett kan også rekke langt når du skal handle i romjula. Ved å bruke planlagte handlelister, smarte shopping hacks og prissammenligningstjenester på nett kan du få varer til billigste priser. Blir du medlem i butikker kan du ta del av deres rabattkoder og lojalitetsprogram. Det kan være mye penger å spare her går du rett vei. Ditt budsjett som tilsynelatende ikke virket stort nok, kan rekke til mye og mer når du handler smart.

 

  • Planlegg dine handlelister
  • Bruke prissammenligningstjenester, kjøp til billigste pris
  • Bruk rabattkoder
  • Registrer deg som medlem og benytt lojalitetsprogram
  • Kjøpe kun det som er nødvendig

Vekst i kortsiktige lån under de mest populære salgsdagene

Noen ganger har man helt enkelt ikke ekstra rom i økonomien, spesielt rundt november og desember der utgiftene er betydelig høyere grunnet jul og store salgsdager. Butikkene legger mye krutt på elleville tilbud mot slutten av året.

 

Vekst i kredittkortlån og forbrukslån rett før store salgsdager viser en definitiv trend mot å låne penger, for å sikre seg bra tilbud til billigere priser under romjulssalget. Dette kan være smart om du er sikker på at du har råd til å betale tilbake lånebeløpet innen forfallsdato. Et forbrukslån eller kredittlån kan være en gunstig løsning, så lenge du har en tilbakebetalingsplan klar og kan betale tilbake lånet i tid. Så unngår det at det påløper ekstra renter på lånet og gjør det dyrere i lengden.

 

Hva ser banken på når du skal låne? Les også: Hvor mye kan jeg låne?