Slik finner du beste forbrukslån – 4 tips

Stort utvalg av långivere som tilbyr forbrukslån

Det er over 30 aktører på det norske lånemarkedet i dag som tilbyr forbrukslån, og mange av disse markedsfører seg med lav rente. Så hvordan finner du den banken som kan tilby deg den laveste renten og beste forbrukslån? Våre topp fire tips for å finne det beste forbrukslånet forenkler søkeprosessen for deg, og hjelper deg finne det beste og billigste lånet.

 

Det er ikke lett å manøvrere seg frem blant så mange aktører, og det underletter ikke at renter og vilkår vurderes individuelt for hver søker. Hvilken rente du får baseres på din privatøkonomi og kredittscore. Du kan påvirke og forbedre din kredittscore, noe som kan gynne deg i forhandlingene på å få en lavere rente på ditt forbrukslån. Du kan alltid sjekke din kredittscore på nett.

4 tips for å finne beste forbrukslån

 • Tips 1 – Se på den effektive renten for å finne beste forbrukslån
  For å finne det beste forbrukslånet, må du finne den laveste effektive renten. En lavere effektiv rente på ditt forbrukslån, betyr at lånet koster deg mindre, og det er om å gjøre å betale minst mulig.
  Mange blander nominell rente og effektiv rente, men det er den effektive renten som inkluderer alle kostnader til både lån og tilkommende gebyrer og avgifter. Den effektive renten viser totalkostnaden for lånet. Ved å være ekstra oppmerksom på dette kan du spare mange tusenlapper i året på et forbrukslån.

 

 • Tips 2 Sammenlign forbrukslån – jo flere jo bedre
  Hvordan finner du det beste forbrukslånet i et hav av långivere som hevder at de kan gi deg beste forbrukslån? Du sammenligner lån! Dette er den absolutt viktigste komponenten for å finne det beste forbrukslånet. Ta deg god tid og sammenlign lånetilbud, det vil være verdt resultatet når du ser hvor mye penger du sparer. Når det er så mange långivere som tilbyr forbrukslån, kan det variere stort mellom tilbudene, derfor er det viktig å få oversikt over hvem som tilbyr hva og til hvilken pris. Den oversikten får du du først når du mottar mange lånetilbud og sammenligner disse for å finne det beste forbrukslånet med laveste rente.

 

 • Tips 3 – Bli kvitt gammel gjeld
  Før du søker et nytt lån, rydd opp i økonomien. Långivere ser nemlig på inntekt i forhold til din totale gjeld, jo høyere gjeld du sitter med, jo høyere risiko anser banken det som, og kan til gjengjeld ta en høyere rente på lånet.
  Betaler du ned smålån og SMS lån eller samler flere mindre lån til et større med lavere rente, frigjør du kapital i din personlige økonomi. Kvitter du deg med gjeld, eller betaler ned større deler av den kan du øke sjansene til å få en lavere rente på forbrukslånet.

 

 • Tips 4 – Lånemeglere kan være til stor hjelp
  Ta hjelp av lånemeglere som samler inn mange lånetilbud til deg og underletter søkeprosessen. Ved å bruke lånemeglere kan du forenkle søkeprosessen betydelig, og hente inn mange tilbud raskere. En lånemegler kan hente tilbud fra 10-20 samarbeidsbanker innen kort tid og gjøre grovjobben for deg. De kan også hjelpe deg med anbefalinger på hvordan du kan styrke din økonomi.

Kredittsjekk er lovpålagt i Norge

Alle lånesøkere må gjennomgå en kredittsjekk i henhold til det norske regelverket. Selv på en mindre sum på 1000 kr kommer du deg ikke unna. Får du tilbud om forbrukslån uten kredittsjekk er det noe muffens og muligens svindel, så vær forsiktig! En kredittsjekk gir långiveren et overblikk over din økonomi. Alt fra inntekter og total gjeld, til betalingshistorikk og betalingsanmerkninger. En høy kredittscore viser banken at du har kontroll over din økonomi og er en punktlig betaler.

 

Jo høyere kredittscore du har jo lavere risiko anses du være, og kan få lavere rente og bedre vilkår på nytt lån. Tenk også på at andre faktorer som ønsket lånebeløp og nedbetalingstid også påvirker renten du får. Generelt kan man si at jo lavere lånebeløp du vil ha, jo høyere rente tenderer banken til å ta, og jo lengre nedbetalingstid du ønsker jo dyrere kan lånet bli i lengden. Søker du forbrukslån med en medsøker kan du også få tilbud om en lavere rente enn om du søker alene.