SMSlån - lån fra 1000 til 20 000 - Laveste rente mai 2022

SMSlån finnes ikke, men er et begrep som brukes på små lån uten sikkert. Det er ikke mulig å søke lån gjennom SMS, det eneste man kan bruke mobilen til er å signere et tilbud man har mottatt digitalt med BankID på mobil.

Oppdatert 11.5.2022

Dersom du har vurdert å låne penger, har du kanskje kommet over begrepet “SMSlån”. Det brukes gjerne om mindre lån med beløp fra 1000 kroner til rundt 20 000 kroner.

Tjenestene sammenligner kun banker som er lisensierte finans – og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.

Velg ønsket lånebeløp:

kr
1 000 kr 150 000 kr
Bank/lånetilbyder
Lånesum
Effektiv rente
Alder
Utbetaling
SMSlån - lån fra 1000 til 20 000 - Laveste rente mai 2022
Espen Flaa Nilsen | 5. mar 2022

Hva er SMS-lån?

Begrepet er opprinnelig svensk. Betydningen av det har endret seg med årene. Som navnet tilsier kunne man opprinnelig ta opp SMS lån via tekstmelding. Et annet begrep som blir brukt er SMS lån på dagen.

Søknad via tekstmelding

Det oppsto i Sverige, hvor det på starten av 2000-tallet var mindre reguleringer i bransjen. Man kunne søke om lån, få det innvilget og akseptere det gjennom tekstmeldinger. Slik var det mulig å få “SMSlån”, "SMS lån" eller “SMS-lån” på dagen.

SMSlån

SMS-lån Finnes ikke lenger

Etter hvert strammet svenske myndigheter inn på disse tilbudene. De var rett og slett for enkle å ta opp sms lån. Nå må søkere sende en søknad før de får et lån innvilget. Man kan fortsatt akseptere via mobilen, men da er det med BankID, ikke tekstmelding.

Poenget her var ikke å gjøre prosessen komplisert for forbrukerne. Det handlet heller om å unngå at noen skyldte mye penger uten å kunne nedbetale. En slik situasjon er uheldig for både forbruker og bank.

Begrepet brukes om mindre beløp

Derfor finnes egentlig ikke såkalte SMS lån lenger. Allikevel er det fortsatt flere tilbydere som bruker begrepet. Nå har betydningen endret seg. I dag brukes det heller om mindre beløp – man kan ikke søke om sms lån eller ta dem opp via tekstmelding lenger.

Akkurat som i Sverige finnes det lover som regulerer den norske bransjen. Man må først sende en ordentlig søknad. Denne må behandles før den kan innvilges. Banken må vurdere økonomien din og kan ikke innvilge lån uten kredittsjekk.

Man kan heller ikke søke via tekstmelding. Derfor har det egentlig aldri fantes såkalte SMS-lån i Norge. Riktignok er det en rekke banker som tilbyr mindre lån. Disse omtales ofte som SMS lån.

Hvis du ønsker å ta opp et SMS lån, bør du søke via en finansagent. Da søker du nemlig hos flere banker samtidig, og du vil derfor få det beste tilbudet for deg.

SMSlån er små forbrukslån

Hva er et SMS lån i dag?

Nå brukes begrepet SMS lån om små forbrukslån, mindre lån og lån på dagen. Her er beløpene på opptil 20 000 kroner. Hvordan du bruker pengene er selvfølgelig helt opp til deg, men disse tilbudene er ikke beregnet på de aller største kostnadene.

Det er vanlig å bruke pengene på å pusse opp boligen, på uventede kostnader og på refinansiering av gjeld. Ettersom det er snakk om mindre beløp, bør også oppussingsprosjektet være relativt lite. Du vil allikevel kunne dekke små prosjekter med et SMS lån.

SMSlån finnes ikke men er altså begrep for et lite lån uten sikkerhet. Her betyr “uten sikkerhet” at banken ikke trenger pant i bolig, annen eiendom, bil eller lignende. Slik pant brukes for å minske risikoen for banken, og er mer vanlig ved større beløp – for eksempel når man kjøper bolig. Her slipper man altså dette.

Hva er viktig å tenke på?

Mange lurer på hva de bør gjøre før de søker. For å øke sjansene dine, bør du sørge for å være en attraktiv kunde. Det er til syvende og sist banken som avgjør dette, men det er allikevel visse forberedelser du kan gjøre. Dette er de tre viktigste:

 1. Unngå å søke med betalingsanmerkninger
 2. Kan du betjene et SMS-lån?
 3. Hvor får du det beste tilbudet?

1. Unngå å søke med betalingsanmerkninger

Som nevnt kommer banken til å se på din økonomiske situasjon når de går gjennom søknaden. Det er viktig at banken ser at du kan nedbetale. Noen tilbydere behandler søknader selv om søkeren har betalingsanmerkninger. Det gjelder riktignok ikke alle.

Derfor er det lurt å ordne opp i sånt før du søker. Dette gjør deg mer attraktiv for banken, og øker sjansene for at søknaden blir innvilget.

2. Kan du betjene et SMS-lån?

Dette er et spørsmål du bør stille deg før du søker. Ofte styres den nominelle renten på lånet av markedet. Her kan svingninger påvirke hvor mye du må betale hver måned. Tenk derfor på om du tåler slike svingninger.

Dette er imidlertid noe banken kommer til å vurdere. De innvilger ikke noe om det virker som du ikke kan betale ned. Gjør allikevel din egen vurdering på forhånd. Da er du bedre rustet til å gjøre justeringer i budsjettet ditt.

3. Hvor får du det beste tilbudet?

Dette spørsmålet bør veilede deg når du sammenligne ulike lånetilbydere av SMS lån. Hva er egentlig det beste tilbudet? Prisen er selvsagt en viktig faktor. Denne avgjøres av renter og gebyrer.

Som nevnt styres nominell rente til dels av bevegelser på markedet. Man må også betale visse avgifter og gebyrer. Når disse er lagt til, får man det som kalles effektiv rente. Egentlig er det denne som avgjør den totale prisen.

Man bør derfor prøve å finne den laveste renten på markedet. Dette er riktignok lettere sagt enn gjort. Du kan selvsagt sammenligne ulike tilbydere av SMS lån. En slik sammenligning vil ta tid, og det vil være vanskelig å få oversikt, men man kan gjør det.

Den vil riktignok ikke gi deg svaret du leter etter. Effektiv rente påvirkes nemlig også av din økonomi og situasjon. Den endelige renten får du først etter søknaden din er behandlet. Å sammenligne ulike effektive renter gir deg et overblikk, men gir deg ikke det endelige svaret.

Dette får du først når en bank har behandlet søknaden din for SMS lån. Nettopp derfor bør du bruke en finansagent. Her sender du inn en uforpliktende søknad til flere banker. Slik får du den endelige og beste effektive renten.

Samtidig presser dette rentene nedover. Derfor får du det beste tilbudet gjennom en finansagent. Les mer om hvordan og hvorfor under.

SMS-lån er et uttrykk for smålån

SMS-lån - spørsmål og svar

Hva er et SMS-lån?

SMS lån er et lån uten sikkerhet eller forbrukslån. Begrepet brukes som regel for små lånebeløp mellom 1000 kr og 20 000 kr. Selv om begrepet tilsier at man kan søke lån gjennom SMS så stemmer ikke dette. SMS lån er i tillegg brukt som et begrep for lån på dagen.

Hva kan et SMS lån brukes til?

Et SMS lån er et lån uten sikkerhet og kan i utgangspunktet brukes til akkurat det du ønsker. Det er likevel noen områder som går igjen: De fleste søker sms lån eller lån uten sikkerhet for å dekke uforutsette utgifter eller oppussing.

Hva er nominell rente?

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet. Denne baseres på den nasjonale styringsrenten, men bankene bestemmer selv sin grunnrente.

Hva er effektiv rente?

Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle gebyrer og kostnader knyttet til lånet. Det er med andre ord denne renten som viser deg de faktiske månedskostnadene. Dersom du skal sammenligne lånetilbud, er det denne renten du bør se på.

Hva er en finansagent?

En finansagent formidler lån på vegne av banken og fungerer slik som et bindeledd mellom bank og kunde. Selv om finansagenten jobber på vegne av banken, er de også til stor fordel for deg som kunde. Når du sender inn en søknad til en finansagent, sender de denne videre til samtlige av sine samarbeidsbanker. Dette sparer deg for tid og du får det beste tilbudet blant flere banker og ofte lavere rente.

Hvor mye kan jeg låne?

Et SMS lån i Norge er et begrep for mindre forbrukslån og er normalt lån på mellom 1000 og 20 000 kr.

Sammenlign flere tilbud for å få det beste smslånet

Hvorfor er det lurt å bruke en finansagent?

En finansagent er et bindeledd mellom låner og bank. Axo Finans formidler tilbud til søkere, og søknader til bankene. Som nevnt over betyr dette at flere banker behandler din søknad samtidig. Slik sparer du tid, får den endelige renten og det beste tilbudet.

 1. En finansagent sparer deg for tid
 2. En finansagent gir deg den endelige renten
 3. En finansagent finner det beste tilbudet

1. En finansagent sparer deg for tid

Hos Axo Finans sender du én søknad til flere. Da slipper du å fylle inn samme informasjon flere ganger. Du slipper også å sammenligne ulike tilbud og tilbydere på egenhånd. Begge deler sparer deg for tid du kunne brukt på noe annet.

2. En finansagent gir deg den endelige renten

Som nevnt får du først en endelig rente etter søknaden er behandlet. Denne påvirkes av nominell rente, gebyrer og din personlige situasjon. Banken ser på inntekt, tidligere gjeld og livssituasjon. Dette gjøres for å vurdere om du kan betjene et SMSlån.

Den endelige renten er altså individuell. Tallet forteller deg hva den totale kostnaden blir. Dette – i tillegg til nedbetalingstid – avgjør også månedsbeløpet. Du betaler mer jo kortere nedbetalingen er, og jo høyere renten er.

3. En finansagent finner det beste tilbudet

Når flere behandler søknaden din, blir også renten lavere.

Ved bare ett tilbud får du også bare én rente. Her er snittet rundt 16 %. Allerede når kunden får to tilbud, ser vi en skilnad mellom den høyeste og laveste snittrenten. Ved tre tilbud er den laveste på 12 %, mens den høyeste er på 18 %. Ved seks tilbud skiller det åtte prosent mellom høyest og lavest.

Tallene viser at den høyeste snittrenten holder seg relativt stabil, men at den laveste fortsetter å synke. Med andre ord lønner det seg ikke å søke hos kun én tilbyder. En søknaden til en finansagent er en søknad til flere banker. Slik får du det beste tilbudet.

Søk hos en finansagent i dag

Dersom du er ute etter et lån uten sikkerhet, bør du bruke en finansagent. Når du søker via en finansagent sparer du tid, du får den endelige renten og du får det beste tilbudet. Prisen presses nedover når flere behandler søknaden. Da får du lavere renter, og sparer dermed penger.

En søknad er uforpliktende. Du bestemmer helt selv om du takker ja til et tilbud. Dersom du skulle få et tilbud, er dette gyldig i 30 dager.

I denne artikkelen
 • Hva er SMS-lån?
 • SMS-lån Finnes ikke lenger
 • Begrepet brukes om mindre beløp
 • Hva er et SMS lån i dag?
 • Hva er viktig å tenke på?
 • 1. Unngå å søke med betalingsanmerkninger
 • 2. Kan du betjene et SMS-lån?
 • 3. Hvor får du det beste tilbudet?
 • Hvorfor er det lurt å bruke en finansagent?
 • 1. En finansagent sparer deg for tid
 • 2. En finansagent gir deg den endelige renten
 • 3. En finansagent finner det beste tilbudet