Hopp til innholdet

Vurdering av Release

Om Release

Release ble lansert sommeren 2020 og utnevner seg selv som det grønne mobilselskapet. De tilbyr blant annet full Telenor dekning, fri tale, sms og mms samt data rollover og er eneste på markedet som tilbyr leiemobil til sine kunder.

Dette mobilselskapet satser stort på gjenbruk av mobiler med et ønske om å gjøre det enkelere for forbrukeren å ta grønne valg.

 • Fordeler
 • Data rollover
 • Mulighet for mobilpant
 • Tilbyr leietelefon
 • Grønt fokus
 • Ulemper
 • Ingen underholdningstjenester
 • Ingen familieabonnement
Kontaktinformasjon

Mobilt bredbånd fra Release

Mobilt bredbånd fra Release

release
Release 50 GB
449 kr
50 GB

8,98 kr/GB

Vis detaljer

 • Full hastighet

 • Telenor dekning

  Telenor-dekning

Få denne prisen ved å betale for:
 • Fast Månedspris

  449 kr

 • 449 kr

Data fungerer kun i Norge.

Bruker du opp inkludert data, går hastigheten ned til 40 kbit/sek. Du betaler da 0,39 per MB.

release
Release 100 GB
549 kr
100 GB

5,49 kr/GB

Vis detaljer

 • Full hastighet

 • Telenor dekning

  Telenor-dekning

Få denne prisen ved å betale for:
 • Fast Månedspris

  549 kr

 • 549 kr

Data fungerer kun i Norge.

Bruker du opp inkludert data, går hastigheten ned til 40 kbit/sek. Du betaler da 0,39 per MB.

release
Release 200 GB
749 kr
200 GB

3,75 kr/GB

Vis detaljer

 • Full hastighet

 • Telenor dekning

  Telenor-dekning

Få denne prisen ved å betale for:
 • Fast Månedspris

  749 kr

 • 749 kr

Data fungerer kun i Norge.

Bruker du opp inkludert data, går hastigheten ned til 40 kbit/sek. Du betaler da 0,39 per MB.

release
Release 500 GB
1099 kr
500 GB

2,20 kr/GB

Vis detaljer

 • Full hastighet

 • Telenor dekning

  Telenor-dekning

Få denne prisen ved å betale for:
 • Fast Månedspris

  1099 kr

 • 1099 kr

Data fungerer kun i Norge.

Bruker du opp inkludert data, går hastigheten ned til 40 kbit/sek. Du betaler da 0,39 per MB.

Leiemobil gjennom Release

Kort fortalt går konseptet om leiemobil til Release ut på at man kan leie en brukt mobil med 12 måneders garanti. Samtlige mobiler er nøye renset og testet før de blir klare for utleie hos operatøren. På hjemmesiden til Release kan du enkelt velge mellom kun abonnement eller mobilabonnement fra Release med leiemobil. Dersom du går for det siste valget kan du fritt velge hvilken leiemobil du ønsker og abonnement.

Når du velger en leiemobil hos Release har de ansvar for batteri og software i hele leieperioden på 24 måneder. Avtaleperiode på leiemobil er 24 månender bindingstid, mens på kun mobilabonnement er den 12 måneder.

På deres hjemmeside har de et bredt utvalg av leiemobiler, alt fra iPhone 12 med 128 GB til Samsung Galaxy S10 128 for å nevne noen. Når du velger leiemobil hos Release kan du også velge farge samt størrelsen på datapakken. Pakkeprisen per måned vil automatisk justere seg etter mengden data du ønsker inkludert.

På den måten er det enkelt å få oversikt over hvor mye data du trenger og prisen Release tilbyr på både mobilabonnement og leiemobil.

Release som mobilabonnement

Dersom du ikke ønsker leiemobil, men kun mobilabonnement fra Release er dette selvsagt mulig. På hjemmesiden kan du enkelt velge den datapakken og mobilabonnement som passer best for deg.

Den rimeligste pakken koster 99kr per mnd, men inkluderer ingen GB data. Videre kan du velge mellom alt fra 5 GB data til 100 GB data per mnd for en månedspris på 589kr. På samtlige av mobilabonnement fra Release får du alltid:

Full Telenor dekning hos Release

Ettersom Release sitt mobilabonnement er koblet til Telenor sitt nettverk, vil man kunne surfe med Telenor dekning uten å betale mer enn nødvendig. På den måten kan man få tilstrekkelig med Telenor dekning stort sett alle steder i Norge.

Både 4G og 5G dekning til faste lave priser. Velg mellom mobilabonnement på alt fra 1 gb til release 30 gb, release 15 gb, 100gb eller ubegrenset data. De beste prisene finner du på Release sin hjemmeside og finner du ikke det abonnementet du ønsker? Kontakt gjerne kundeservice Norge for mer informasjon om abonnementet, Telenor dekning eller annet som er inkludert hos Release.

Fri tale, sms og mms ved bruk i Norge og EU/EØS

Dette går ut på at du ikke betaler mer enn den faste månedsprisen for mobilabonnement fra Release. Uavhengig av hvor mye du ringer eller sender melding vil prisen være den samme med fri tale, sms og mms. I tillegg får du også gratis bank id inkludert i alle mobilabonnement fra Release.

Bruk i EU inkludert i abonnementet

Du kan bruke mobilen på samme måte som hjemme med fri tale, sms, mms i EU/EØS. Med «bruk i EU» eller Roam like Home inkludert i mobilabonnementet, unngår du store overraskelser på fakturaen når du kommer hjem fra reisen. Vær oppmerksom på at garantert surfing på nett med full Telenor dekning er noe som gjelder innenfor Norge. Høy dekning kan ikke være garantert i utlandet, men dette gjelder alle mobilabonnement.

Data rollover

Dette går ut på at dersom du har mye data til overs ved månedens slutt kan dette overføres til neste måned. Kanskje har du oppholdt deg mye hjemme på wifi grunnet hjemmekontor den siste perioden, men skal de neste ukene befinne deg på hytta uten trådløst internett. Da kan det være gunstig å overføre mye data man ikke fikk brukt opp fra forrige måned uten at det trenger koste mer.

Datakontroll

Denne funksjonen hos release går ut på at man enklere får oversikt over hvor mye data man faktisk benytter seg av i mobilabonnementet. Kanskje benytter du deg av veldig mye fri tale, sms og mms, men svært lite data hver mnd. Da kan det være lurt å sjekke din datakontroll for å få oversikt og heller benytte seg av et annet mobilabonnement som egner seg bedre til ditt bruk.

Tilleggstjenster i Release sitt mobilabonnement

En del tjenester er allerede inkludert i mobilabonnementet som de nevnt over. Videre tilbyr release en rekke andre tilleggstjenester som kan legges til for en fast månedspris i ditt abonnement. Dette kan blant annet være data-sim for 29 kr per måned. Data-SIM kan for eksempel brukes i et nettbrett.

Datamengden går da på den mengden som allerede er inkludert i ditt abonnement. Med andre ord kan du ha to SIM-kort som er koblet til det samme abonnementet. Dersom du for eksempel kjøper datapakker kobles dette til begge sim-kortene. Dette er et gunstig valg dersom man er avhengig av mobilt bredbånd på fler enheter.

Tjenester som er gratis hos Release

Enkelte mobilabonnement tar seg ekstra betalt for å tilby tjenester som blant annet bank-ID på mobil.

Release tilbyr denne tjenesten gratis i alle sine abonnement i tillegg til nummer-opplysning og hemmelig nummer. Sistnevnte inkludert i ditt mobilabonnement går ut på at ditt nummer ikke blir oppført i nummeropplysningen tjenester. Dersom du ringer til andre vil det ikke vises, med unntak av hvis du ringer til nødnummer. Når du sender sms og mms vises derimot nummeret uavhengig av mottaker.

Hemmelig nummer kan enkelt bestilles hos kundeservice på nummer 90431000. En annen tilleggstjeneste som er gratis hos release er mobilsvar.

Alle mobilabonnement hos release har dette inkludert. Dersom noen ringer til deg og legger igjen en beskjed, vil du bli varslet om dette via sms og kan enkelt ringe opp mobilsvar helt kostnadsfritt.

Mobilpant

Hos Release kan du også pante gamle telefoner og samtidig tjene noen ekstra kroner på det.

Ved å pante mobilen din til Release du bidra til både gjenbruk og trygg håndtering. Når du panter mobilen som kunde vil den testes og bli satt en verdivurdering på. Deretter mottar du et konkret tilbud med pris fra kundeservice. Du kan da velge å avlevere mobilen til Release så den kan bli solgt.

Etter at du har pantet mobilen kan du for eksempel bruke pengene du får utbetalt til å kjøpe en ny mobil fra hjemmesiden. Du er garantert Telenor dekning, fri tale, sms og mms samt data rollover og gratis bankID hos Release. Hos Release betaler du ikke mer enn nødvendig.

I tillegg får du fri bruk av data i eu/eøs og svært gunstige priser uavhengig av om det er release 10 gb, 15 gb eller 100 gb data du ønsker inkludert.

Ta gjerne kontakt med kundeservice Norge dersom du ønsker vite mer om ekstra tilleggstjenester, bredbånd, mobilabonnement pris per måned, eller samarbeid samt bindingstid.