Her er den hvite julen

Drømmer du om en snøhvit jul, må du sette kursen mot nord eller dra til fjells.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For der er det størst mulighet til å finne snøen.

Det er ikke bare Bing Crosby som drømmer om en «White Christmas». Det gjør nok tusenvis av nordmenn også, som gjerne skulle ha sett at den svarte asfalten var dekket over av et hvitt teppe. Men hvor finner vi hvit jul i år? Mannen med svaret er vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen ved Det norske meteorologisk instituttet, som holder til på snøfattige Blindern i Oslo.

Hvit jul

- Det blir hvit jul over det meste av fjellet i Sør-Norge og i de indre områdene. Men hvor mye snø det er varierer mye. Akkurat rundt Mjøsa er det ikke noe, men det finnes snø på bakken nord-øst og nordvest for Mjøsa. Ellers er det snø i store deler av Trøndelag og nordover, men minst på kysten, sier Øyvind Johnsen til NTB.

Snø skal man også kunne finne i Nordland og Lofoten.

Mest snø på fjellet

- I indre områder på Vestlandet og Østlandet kan det være 1-2 centimeter snø mange steder. Rim på Østlandet kan også gi litt snøpreg, sier meteorologen.

Mest snø finner man i fjellområdene i Sør-Norge, hvor det kan være opp mot en halv meter - men snømengden avtar gradvis jo lengre ned man kommer.

I'M DREAMING...: Du kan oppleve hvit jul, men da må du følge meterologens råd.Illustrasjonsfoto: SCANPIX
I'M DREAMING...: Du kan oppleve hvit jul, men da må du følge meterologens råd.Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer

- I Nordland og Trøndelag kan det nok være 10-20 centimeter med snø, mens det i Troms og Finnmark er 20-30 centimeter på det meste, sier Øyvind Johnsen.

(NTB)

I'M DREAMING...: Du kan oppleve hvit jul, men da må du følge meterologens råd.Illustrasjonsfoto: SCANPIX

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer