Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Bellona i grana

To norske miljøaktivister har satt seg til rette 15 meter opp i den norske julegrana på Trafalgar Square. Nissen kommer ikke til Tony Blairs barn hvis han ikke stopper utslippene fra Sellafield, mener Bellona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sellafield, Sellafield, you can go to hell, synger de seks norske londonfarerne i islender og nisseutstyr. Frederic Hauge er på plass.

De to som har klatret opp i grana, har med seg mat og to bannere. En knippe bobbyer kikker på demonstrantende, tilsynelatende litt usikre på hvordan de skal gripe inn.

- Det blir ikke julegaver på Blairs barn hvis britene fortsetter å slippe ut radioaktivitet fra Sellafield, sier Hauge til Dagbladet.no. Han mener nissen er norsk og forbanna på utslippene, som ifølge Hauge snart kan nå Nordpolen.

Oppe i treet sitter Bjørnar Kruse og Thomas Heyerdahl. Det er en viss tradisjon for å klarte i julegrana: I 1986 tok aksjonister fra Natur og ungdom turen til London for å protestere mot sur nedbør.

Bellona fikk i dag støtte fra uventet hold. En gruppe sørkoreanere sluttet seg til protesten. De viste seg å tilhøre en fagforeningsdelegasjon på studietur.

- Vi støtter alle demonstrasjoner mot atomutslipp, sier en av dem.

Hele Norges coronakart