Amalie på gamle nissetomter

«Amalies jul» er blitt en juleklassiker på NRK. Vi har tatt med oss Amalie, alias Anne Marie Ottersen, tilbake til stallen. Men jula måtte vi til seters for å finne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Nei, så rart å være her igjen! Vi jobbet så tett sammen da vi laget serien...

Anne Marie Ottersen (55) smiler vemodig, og kikker seg nysgjerrig rundt på det godt bevarte tunet i Madserud allé, like ved Frognerparken. Vi sniker oss inn i stallen til Balder og nissene. Det lukter gammelt og koselig, men duften av hest er borte. Drivhuset til Blomster-Johan står der, uten blomster.

- Det var beinhard jobbing, fra høst til påske. En av de tøffeste jobbene hadde nok han som ordnet med snøen. Det snødde lite den vinteren rg, forteller Ottersen om vinterhalvåret 1994/95.

Autografjeger

«Er du Amalie? Er du virkelig Amalie? Ja, er du det?» Spørsmålet møtte Ottersen en dag hun hentet datteren på skolen, og et enkelt «ja» var ikke nok for sjetteklassingen som hadde oppdaget selveste julestjernen. Den lille jenta lot seg overbevise til slutt, og ba om autograf. Ottersen forteller og ler. Legg på en femmer, og hun gir alt. Vi bestemmer oss for å ta turen til Frognerseteren for å få varmen og den rette julestemningen. I høyden ligger tåka tettere enn på en gjennomsnittlig Holmenkoll-søndag. Ingen hvit snø lyser opp veien. Det er julebelysningen som gjør at vi i det hele tatt finner huset med den deilige eplekaka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer