Ga alt for Armeen

Etter et hektisk år med konserter i inn- og utland avsluttet BigBang musikkåret 2000 med en glødende oppvisning i samspilt triorock på Egertorget.

For få dager siden landet BigBang på Gardermoen etter en turné sammen med Midnight Choir i Tyskland og deromkring. I går var de rocksoldater for Frelsesarmeen.

- I Wien ble vi forfjamset da publikum sang med på «Girl In Oslo», uten at plata vår er lansert der. Det viste seg at den blir spilt på radio. Folk trodde vi gjorde en coverversjon, sier Greni.

På gata - igjen

I Tyskland måtte gutta følge klokka. Achtung und schnell! Der går man på scenen presis som avtalt. I går unnet gutta seg en varm kopp kaffe, selv om klokka hadde passert 16.00 og BigBang skulle vært på scenen.

Greni begynte sin karriere som musiker på Egertorget. Han tok med seg gitaren og spilte et par timer.

- Jeg var åtte- ni år og spilte inn 200 kroner på gata. Så dro jeg rett på Standard og kjøpte bilbane. Det var mye penger den gang, sier Greni.

Det er lite å utsette på gitarspillet, så vel som på scenesjarmen, til unge Greni. Han småpratet med publikum og ga bort T-skjorter til fansen.

Energisk glød

Dagbladet har fulgt BigBang siden vi var med på å oppdage dem på musikkbransjefestivalen Bylarm i Bergen for snart to år siden. Gutta imponerte da, men for et samspilt fyrverkeri de er blitt!

Med fingervanter og energisk glød holdt de kulda unna, og fikk folk til å gynge med.

Bandet har sine røtter i 70-talls bluesrock à la Cream, Jimi Hendrix og Free.

- Nå skal det bli godt med juleferie. I løpet av dagen lander jeg i Dubai, for å besøke mine foreldre, sier trommeslager Karim Sayed.

Bandet tar nå en lang og velfortjent pause. Neste gang de står på en scene, blir det med nytt repertoar - og ny stil.

- Vi må jo forandre og utvikle oss litt. Vi har behov for å gjøre ting litt annerledes, utforske andre instrumenter.

I dag er det Noora Noor med band som spiller gratis for Frelsesarmeen. Møt opp på Egertorget klokka 16.00 og få servert soul og r&b av ypperste merke.

BIGBANG PÅ KARL JOHAN: Det er ingen overdrivelse å si at det gynget på Egertorget da Karim Sayed (t.v.), Øystein Greni og Nikolai Eilertsen spilte til inntekt for Frelsesarmeen.