Gullruten 2019:

«113» årets beste dokusåpe

Og NRK Troms bekrefter at det kommer ny sesong i 2020.

ALLTID BEREDT: Akuttberedskapen ved Universitetssykehuset Nord-Norge veileder, lindrer og helbreder etter alle legekunstens regler. Her ved anestesilege Ole Magnus Filseth, pilot Tommy Kraknes og redningsmann Hendrik Bollingmo. Lørdag vant serien en Gullrute. Foto: Marius Fiskum / NRK
ALLTID BEREDT: Akuttberedskapen ved Universitetssykehuset Nord-Norge veileder, lindrer og helbreder etter alle legekunstens regler. Her ved anestesilege Ole Magnus Filseth, pilot Tommy Kraknes og redningsmann Hendrik Bollingmo. Lørdag vant serien en Gullrute. Foto: Marius Fiskum / NRKVis mer

Under Gullruten-utdelinga i Grieghallen i Bergen lørdag kveld, var det NRK Troms-serien «113» som stakk av med prisen for «årets beste dokusåpe».

Serien var nominert i kategorien sammen med «Reindrømmen», «Verdal'n Karsk & Base» og «Team Ingebrigtsen».

SEIER: «113» vant en Gullrute lørdag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
SEIER: «113» vant en Gullrute lørdag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Dokumentarserien har gjennom ti episoder fulgt det som beskrives som den største akuttberedskapen i nord - Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø - i deres vanlige, uvanlige hverdag, og har fått strålende kritikker.

Blant annet trillet Dagbladets anmelder en femmer på terningen i desember, og nå har serien vunnet en Gullrute.

Ny sesong

Tidligere lørdag kunne NRK Troms melde at det kommer en ny sesong med «113». Innspillingen begynner allerede til høsten, og premieren skal være høsten 2020.

Programsjef i NRK Troms, Tone Lein, sa følgende til egen kanal:

- Jeg er veldig glad for at vi nå har bestemt oss for en ny sesong av «113». Ut ifra de undersøkelsene vi har gjort, og samtalene vi har hatt med sykehuset, tror jeg vi kan lage en sesong som inneholder gode, nye og viktige historier som vi ikke hadde i første sesong.