Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

120.000 kroner budt for David Bowies første demo

En demo fra 1963, avvist av Decca Records, der David Bowie synger som 16-åring, auksjoneres bort tirsdag. Høyeste bud er 11.000 pund – over 120.000 kroner.

UNG: David Bowie i yngre år. Foto: NTB Scanpix
UNG: David Bowie i yngre år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er store mengder fanmemorabilia som skal under hammeren fra klokka 10 norsk tid. Det er alt fra ordinære ting som signerte konsertbilletter fra Madonna, Rolling Stones og The Cure til mer kuriøse objekter – som en hårlokk angivelig fra rockekongen Elvis Presley.

Tirsdag morgen var det fire bud lagt inn på innspillingen, som er siste gjenstand ut av i alt 423 når auksjonen til Omega Auctions starter – David Bowies første innspilling som sanger.

Tidligere i sommer skrev The Guardian at Bowies tidligste studioinnspilling som vokalist var blitt funnet i en brødboks av en tidligere bandkollega. Den avdøde popartisten og stilikonet var 16 år og het David Jones, han var med i bandet The Konrads, og de hadde spilt inn demoen, som ifølge Omega Auctions er 18 minutter lang. Der synger 16-åringen «I Never Dreamed», som han hadde vært med på å skrive.

Decca Records var imidlertid ikke imponert, og sendte innspillingen i retur. Musikken ble aldri utgitt, men fant veien inn i den etter hvert forlagte brødboksen.

Bowie forlot The Konrads noen måneder etter at demoen ble returnert, og hans karriere tok av seks år senere med Space Oddity.

Hele Norges coronakart