Rich Kids of Instagram:

15 år og millionær: Rashed henger med stjernene, eier 50 løver og bruker 40 000 kroner på klær i uka

Rashed Belhasa vekker oppsikt på Instagram, med nærmere en halv million følgere. 

VISER FRAM: Med nesten en halv million følgere på Instagram, viser 15 år gamle Rashed fram sin ekstravagante livsstil. Foto: Instagram
VISER FRAM: Med nesten en halv million følgere på Instagram, viser 15 år gamle Rashed fram sin ekstravagante livsstil. Foto: Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det såkalte «Rich Kids of Instagram»-fenomenet er allerede utskjelt og omdiskutert her hjemme, men det later ikke til at dem det angår lar seg påvirke stort.

I sosiale medier skryter verdens rikeste hemningsløst av luksuseiendeler som biler, vesker, sko og eiendommer. I tillegg er turer verden over i privatfly og champagne en del av hverdagen for den lille prosenten, som har klart å samle opp hundretusenvis av følgere.

Dubai-tenåringen Rashed Belhasa er bare 15 år gammel, men har allerede etablert seg som en av de største profilene innenfor nettfenomenet.

Med nærmere 440 000 følgere på Instagram, viser han fansen eksotiske dyr, eksklusive joggesko og kjendisfester, som tilsynelatende er det han kaller hverdag.

Vill livsstil

På grunn av hans lave alder er det gjort få intervjuer med 15-åringen, men til gatemotemagasinet Highsnobiety har han nå gitt et sjeldent intervju. Der kan Belhasa blant annet avsløre at han har nærmere 50 løver å skilte med.

Belhasa, som går under kallenavnet Money Kicks på verdensveven, har i dag en formue som få voksne forretningsfolk kan drømme om å akkumulere seg gjennom et helt liv.

My other account @wq ❤️😍#moneykicks1

Et innlegg delt av Rashed Belhasa Aka-Money Kicks (@rsbelhasa)

Han røper overfor magasinet at faren er forretningsmann, og at han hver uke får en «liten slump med ukepenger». At klesbudsjettet hans på en uke derimot er på over 40 000 kroner, og at han gjerne kan bruke den summen på ett par sko, sier noe annet.

It was great meeting a legend today @mariahcarey 🎉👌🏽❤️#mydubai#dubai#moneykicks

Et innlegg delt av Rashed Belhasa Aka-Money Kicks (@rsbelhasa)

- Jeg har samlet på sko i nærmere to år nå, og jeg tror jeg har rundt 200 000 par for øyeblikket, hevder han og fortsetter:

- Jeg er også kjent for å ha et eget skohus midt i dyrehagen min.

For sett bort fra skointeressen, der det dyreste paret angivelig kostet ham nærmere 70 000 kroner, har han et bankende hjerte for eksotiske dyr. På spørsmål om hva han ikke kunne levd foruten, svarer han nemlig familiens ekstraordinære samling av dyr som får de fleste dyrehager til å se ut som bondegårder.

- Jeg har over 400 eksotiske dyr her. Løver, tigere, aper, en haug av leoparder, geparder og pantere. Jeg elsker dyr og kan ikke leve uten dem, forteller han og fortsetter:

- Jeg tror vi har rundt 50 løver, og alle har forskjellige navn. Vi har Versace og Roc, som vi kalte opp etter barna til Mariah Carey. Vi har Neyo, Fernchie og Soulja, for å nevne et par, forklarer han.

My baby Cubs! #whitetiger #whitelion #white #love #savetheanimals #notpets #moneykicks1.. Which is cuter.. The white tiger or lion?

Et innlegg delt av Rashed Belhasa Aka-Money Kicks (@rsbelhasa)

Henger med stjernene

Som i Dubai-rikingens liv, er dyrene også sentrale på hans Instagram-konto. Snøhvite løver og tigere viser han blant annet fram til fanskaren. Hyppige kjendismøter er han også glad i, og stjerner som Rihanna, DJ Khalid, Mariah Carey og Wiz Khalifa er ofte å se.

15-åringen hviler imidlertid ikke på laurbærene.

Han er allerede godt i gang med å starte flere bedrifter rundt om i hjembyen Dubai, selv om livet som 10.-klassing er hovedfokuset.

TB with @kinggoldchains 🐅🔥#mydubai#monykicks#tyga

Et innlegg delt av Rashed Belhasa Aka-Money Kicks (@rsbelhasa)

- På fritiden jobber jeg med å starte et par bedrifter. Jeg har en klesbutikk som snart åpner i Dubai. Et annet prosjekt vil også åpne i samme by, inspirert av Fat Joe sitt UP NYC (sneakers-butikk journ. anm.). Jeg jobber også med å fullføre to kleskolleksjoner, sier 15-åringen.

Samles på skrytekonto

Dagbladet har flere ganger de siste åra skrevet om fenomenet der unge eksplisitt viser fram rikdommen sin i sosiale medier.

Kontoen @richkidsofinstagram, som samler de mest skrytende bildene, har over 375 000 følgere og viser fram ungdommenes ville liv.

I fjor snakket Dagbladet med flere eksperter som var kritiske til fenomenet. Barnepsykolog Willy-Tore Mørch fortalte at han mente kontoen «Rich Kids of Instagram» var umoralsk, og at han ble kvalm av å se bildene av de påkostede livene.

I en e-post til Dagbladet svarte en av personene bak på Mørchs utspill, som vedkommende bare hadde én kommentar til:

- Rikdom blir ofte misforstått, skrev personen i e-posten til Dagbladet.

De som driver kontoen ønsker å holde seg anonyme, men hevder at de er rike ungdommer selv. Det kan forklare svaret Dagbladet fikk da vi lurte på hva ideen bak kontoen var:

- Er det ikke åpenbart?

Couldn’t be more bored. by @amg_01_amg #rkoi #richkidsofinstagram

Et innlegg delt av Rich Kids Of Instagram (@richkidsofinstagram)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer