Gregory Itzin:

«24»-stjerne døde

Oppsto komplikasjoner under en operasjon.

DØDE: Skuespiller Gregory Itzin har gått bort. Foto: NTB
DØDE: Skuespiller Gregory Itzin har gått bort. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Gregory Itzin, som er best kjent for sin rolle som Charles Logan i actionserien «24», er død. Han ble 74 år gammel. Det melder Deadline.

Dødsfallet ble bekreftet av sønnen, Wilke Itzin, og skal ha skjedd da det oppsto komplikasjoner under en hasteoperasjon.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

ORDLØS: Skuespiller Alec Baldwin får vite at kollega og filmfotograf Halyna Hutchins har omkommet etter å ha blitt truffet av et skudd fra en rekvisittpistol avfyrt av Baldwin selv på filmsettet i filmen "Rust" i høst. Video: Santa Fe Police Departement Vis mer

- Det er med et utrolig tungt hjerte at jeg må informere om at min far, Gregory Martin Itzin, har gått bort, skrev sønnen på Instagram.

Produsent og regissør av «24» har også omtalt bortgangen til sin tidligere kollega.

- Min venn, Greg Itzin, gikk bort i dag. Han var en av de mest talentfulle skuespillerne jeg har hatt æren av å jobbe med, men i tillegg var han en flott fyr. Han vil bli savner av hans «24»-familie, som ikke har annet enn kjærlighet og respekt for ham. Du har satt dine spor, hvil i fred min venn.

Itzin har også spilt i serier som «Friends», «NCIS» og «Judging Amy».

«24»-serien ble imidlertid hans største suksess. Karakteren hans var først visepresident, og ble deretter øverstkommanderende når presidenten blir skadet i et terrorangrep.

Om sitt arbeid og suksess i serien sa han følgende til New York Post i 2006.

- Som en skuespiller som lengter etter å bli elsket og godkjent, synes jeg dette er veldig gledelig.

OMKOM: Tidligere blogger og influenser Tuva Willassen (28) omkom i en drukningsulykke i Tyrkia. Nå minnes hun av både tidligere bloggkollegaer og venninner. Foto: Privat Vis mer

Itzin var med i showet fra 2005 til 2010, og mottok to Emmy-nominasjoner for sin innsats. Det var for beste birolle og beste gjesteskuespiller i en dramaserie.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer