PÅ REHAB: Komikerstjerna Cvevy Chase (72) har lagt seg inn på et rehabiliteringssenter, i håp om å bli kvitt alkoholproblemene. Foto: Evan Agostini / AP / NTB Scanpix
PÅ REHAB: Komikerstjerna Cvevy Chase (72) har lagt seg inn på et rehabiliteringssenter, i håp om å bli kvitt alkoholproblemene. Foto: Evan Agostini / AP / NTB ScanpixVis mer

30 år etter første innleggelse er Chevy Chase tilbake på rehab

Ønsker å bli kvitt alkoholproblemene. 

(Dagbladet): I 1986 valgte den amerikanske komikeren og skuespilleren Cornelius Crane Chase (72) - bedre kjent som Chevy Chase - å gjennomføre et rehabiliteringsprogram for å bli kvitt pilleavhengighet.

Nå, 30 år seinere, har Chase igjen flyttet inn på et rehabiliteringssenter. Det bekrefter komikerens talsperson, Heidi Schaeffer, til nyhetsbyrået Associated Press.

Schaeffer beskriver innleggelsen som «et ledd i prosessen» for å få Chase tørrlagt fra alkohol.

Stor på 80-tallet
- Han ønsker å være den beste versjonen av seg selv, forteller Chases management i en uttalelse overfor nettstedet E-Online.

72-åringen, som hadde sin storhetstid på 80-tallet med tv-showet «Saturday Night Live» og filmer som «Hjelp vi er på ferie» og «Høl i hue», har vært åpen om rusproblemene tidligere.

I et åpent brev til den tidligere amerikanske presidenten Gerald Ford, like etter hans død i 2006, takket han Fords kone, Betty, for å ha hjulpet ham med å ta grep.

- Jeg hadde aldri innsett at jeg hadde et alkoholproblem, om det ikke hadde vært for Betty, skrev Chase, som var god venn av det tidligere presidentparet, i New York Times.

Intrigemakeri

De siste åra har 72-åringen vært mindre å se i rampelyset, med unntak av diverse opptredener i mindre filmer og tv-serier.

Chase har ved flere anledninger blitt anklaget for å «være vanskelig å ha med og gjøre» av tidligere kolleger.

Forfatterne Jeff Weingrad and Doug Hill beskriver, ifølge Seher.no, i «Saturday Night: A Backstage History of Saturday Night Live» Chase på denne måten:

- Han var viden kjent for å få alle andre til å føle seg små og dumme. Han hadde en helt egen evne til å finne ting folk ikke likte ved seg selv, som en kvise på nesa, for så å gjøre en nådeløst stort nummer ut av det foran alle.

Selv har Chase sagt at: «Det er tydeligvis ikke alle som forstår min humor».