Elvis Presley:

40 år etter kongen av rock gikk bort, diskuteres dødsårsaken fortsatt

Arven etter Elvis er massiv. Selv om det er fire tiår siden han gikk bort, spekuleres det fortsatt i hva det var som tok livet av ham.

«LOVE ME TENDER»: Elvis var og er et amerikansk ikon. Han har solgt over en milliard album, påvirket flere generasjoner av musikere og har fortsatt en kultaktig følgerskare. I dag er det 40 år siden han forlot verden. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Han trollbandt en hel verden. Rockeren Elvis Aaron Presley fra Mississippi kunne regne med å spille for utsolgte arenaer og skape hysteri hvor enn han bevegde seg. Seinere har The Beatles og Justin Bieber vært noen av dem som har klart å skape liknende tilstander.

Kongen av rock & roll, som han ble døpt, har solgt over en milliard album på verdensbasis. Han innehar fortsatt rekorden for å ha hatt flest låter innom topp 40-lista, med hele 144 musikalske verk. Han er innlemmet i fem forskjellige Hall of Fame-institusjoner. Tre Grammy-priser. Et ikon.

I dag, onsdag 16. august, er det hele 40 år siden ikonet gikk bort. Han ble bare 42 år gammel, men huskes fortsatt over hele verden og fortsetter å inspirere - selv etter sin død.

Ifølge NTB besøker fortsatt over 600 000 forskjellige mennesker Presleys hus, kjent som Graceland, i Memphis. På 40-årsdagen etter hans død er det ventet at flere tusen vil dukke opp utenfor, for å hylle hans liv og virke.

Funnet på badet

For nøyaktig 40 år siden befant artisten seg i sitt eget hjem, da han ble funnet av kjæresten Ginger Alden på badet sitt. Han lå på gulvet, og bevegde seg ikke. Til etterforskerne fortalte hun om det skrekkelige synet som møtte henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer