#stilleforopptak:

487 kvinnelige norske skuespillere bak opprop mot ukulturen i norsk tv, film og teaterbransje

- Vårt mål med dette oppropet er ikke å henge ut eller navngi enkeltindivider, skriver kvinnene i oppropet.

TAR ET OPPGJØR: Jenny Skavlan, Herborg Kråkevik og Henriette Steenstrup er blant de 487 norske kvinnelige skuespillerne som tar et oppgjør med seksuell trakassering i bransjen. Foto: NTB Scanpix
TAR ET OPPGJØR: Jenny Skavlan, Herborg Kråkevik og Henriette Steenstrup er blant de 487 norske kvinnelige skuespillerne som tar et oppgjør med seksuell trakassering i bransjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Enmeknaggen #metoo hvor kvinner, men også menn, tar et oppgjør med seksuell trakassering, har spredd seg raskt gjennom verden den siste måneden.

Forrige uke publiserte Svenska Dagbladet et opprop fra 456 kvinnelige skuespillere som forteller om overgrep i film- og teatermiljøet. Nå har den nådd den norske skuespillerbransjen, som i kveld kommer med et kraftig oppgjør mot en gjennomgripende kultur for seksuell trakassering.

I et opprop i Aftenposten, skriver hele 487 kvinnelige skuespillere under på et opprop for å få slutt på ukulturen i bransjen og for å kreve at deres felles arbeidsplass skal være trygg.

Deler sine historier

De sterke beretningene er gjort anonymt, og mens enkelte har opplevd den seksuelle trakasseringen på egen kropp, har andre tatt bladet fra munnen på vegne av bransjen.

- Vårt mål med dette oppropet er ikke å henge ut eller navngi enkeltindivider. Hvem som har gjort hva er ikke poenget. Det viktige er å komme ukulturen til livs. For å komme dit, må vi begynne å snakke om det som skjer, heter det i oppropet.

I oppropet skriver kvinnene at de i en lukket Facebook-gruppe har delt sine historier med hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer