50 000 hyllet Louises «perfekte» livsstil.
Det var bare ett problem

Falsk Instagram-kjendis lurte tusenvis av følgere.

ET SKJULT BUDSKAP: Louise Delage fikk over 60 000 følgere på Instagram-kontoen sin, hvor hun publiserte bilder fra sin ekstravagante livsstil. Men ting var ikke slik de så ut til å være. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det massive fokuset på «det perfekte» i sosiale medier er kjent for de fleste som har en smarttelefon, og det finnes mange eksempler på at dette problematiseres.

Likevel finnes det mange unge som lever godt på å vise frem sine luksuriøse jetset-liv på Instagram.

De får tusenvis av følgere, drøssevis av «likes» og kommentarer fra følgere som hyller - og misunner - livsstilen deres.

Stor følgerskare

Da den franske organisjasjonen Addict Aide skulle lage sin nye kampanje, valgte de å spille på nettopp den ukritiske lovprisningen av «det perfekte» i sosiale medier.

I samarbeid med reklamebyrået BETC skapte de den 25 år gamle pariseren Louise Delage - ved å opprette en Instagram-konto 1. august, ifølge CNN.

Der la «Louise» ut en rekke bilder og filmsnutter fra sin tilsynelatende «perfekte» hverdag, og i løpet av to måneder hadde kontoen samlet over 50 000 følgere.

Under bildene haglet kommentarene, som typisk kunne se slik ut:

«Ønsker ikke alle at de hadde en venn som dette?», «Jeg elsker deg», «Rosévin på stranda... perfekte sommervibber» og «veldig kult!».

Skjult budskap

Faktum er at «Louise»s Instagram-konto er opprettet for å skape bevissthet rundt hvor enkelt det kan være å overse et alkoholproblem.

For om du ser nøye etter på alle bildene, er alkoholen aldri langt unna. Hvert eneste av dem inneholder enten et glass eller en flaske med alkoholholdig drikke, i diverse settinger.

Addict Aide er en organisasjon som arbeider for å hjelpe mennesker med et alkoholproblem.

- Det var noen få som la merke til at kontoen ikke var ekte, men det er ikke poenget. Poenget er at følgerne trodde denne jenta levde det perfekte livet, forteller lederen i reklamebyrået BETC, Stéphane Xiberras, til CNN.

- Vanskelig tema

Daglig leder i den norske kampanjeorganisasjonen for alkovett, AV-OG-TIL, Kari Randen, hyller franskmennenes Instagram-kampanje.

- Det bidrar til å bevisstgjøre et tema mange synes det er vanskelig å snakke om. Grensa mellom når du drikker litt for mye, eller periodevis litt for mye, er helt glidende, og det finnes mange der ute som kunne ha fått hjelp, sier Randen til Dagbladet.

Vi inkluderer alkohol i flere sammenhenger enn før, og mørketallene blant nordmenn som har et alkoholproblem, er store, forklarer Randen.

- Det kan være vanskelig å oppdage selv at man drikker for mye. Alkohol har mange gode sider, men det er viktig at folk også er klar over de negative konsekvensene og har et bevist forhold til eget drikking.

Tegn på at du drikker for mye (fra AV-OG-TIL)

  • Du har begynt å drikke mer for å merke virkingen.
  • Du drikker oftere eller mer enn de rundt deg.
  • Du oppsøker situasjoner der det er naturlig å drikke alkohol.
  • Du synes det er vanskelig å stoppe når du først har begynt.
  • Du synes det er vanskelig å slappe av og sove uten et glass eller to.
  • Du har fått kommentarer fra andre på drikkingen din.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer