Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

71 grader nord:

- «71 grader nord»-seieren har kurert høydeskrekken min for alltid

Ole Martin Årst hadde flere grunner til å slippe jubelen løs etter at han gikk til topps i TVNorges realitykonkurranse.

VANT 71 GRADER NORD: Den tidligere fotballproffen Ole Martin Årst kunne slippe jubelen løs. Foto: TV Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag kunne den tidligere fotballproffen Ole Martin Årst (42) sprette champagnen etter at han på nervepirrende vis vant kjendisversjonen av «71 grader nord» foran kickbokseren Thea Næss (32).

Til Dagbladet legger ikke Årst skjul på at resultatet fort kunne blitt et helt annet.

- Jeg må innrømme at det var mye tilfeldigheter som spilte inn, da vi skulle svare på spørsmål. Det var mye gjetting fra min side. Thea var en veldig sterk konkurrent og jeg trodde lenge at hun skulle vinne.

BEVISET: Ole Martin Årst slapp jubelen løs etter å ha sikret seg førsteplassen i årets «71 grader nord». Foto: TVNorge.
BEVISET: Ole Martin Årst slapp jubelen løs etter å ha sikret seg førsteplassen i årets «71 grader nord». Foto: TVNorge. Vis mer

I løpet av årets sesong har deltakerne måttet prøve seg blant annet på fjellklatring og å ta seg fram over store juv - inkludert i selve finalen.

Ble kvitt høydeskrekken

Det var en prøvelse for Årst, som har slitt med høydeskrekk hele livet.

Nå avslører han imidlertid til Dagbladet at høydeskrekken er historie for hans del.

- Jeg tror jeg kan si at høydeskrekken nå er bekjempet for godt. Det er en god ekstrapremie for en godt voksen mann. Nå planlegger jeg å dra på en ny klatretur med venner!

Årst trekker frem klatreturen opp til toppen Rødøyløva på Helgelandskysten som et av sine personlige høydepunkt i løpet av innspillingen.

- KUNNE FORT GÅTT ANNERLEDES: Ole Martin Årst hevder det kun var tilfeldigheter som gjorde at han vant over Thea Næss . Foto: TVNorge.
- KUNNE FORT GÅTT ANNERLEDES: Ole Martin Årst hevder det kun var tilfeldigheter som gjorde at han vant over Thea Næss . Foto: TVNorge. Vis mer

I tillegg satte han stor pris på kontakten med de andre kjendisene på turen.

Knyttet tette bånd

- Det var fantastisk å knytte så tette bånd med de andre deltakerne på så kort tid. Vi ble raskt enige om at vi skulle kose oss alle sammen, og det klarte vi.

Før premieren på årets sesong innrømmet Årst til Dagbladet at innspillingen ble en langt tøffere affære enn han hadde trodd på forhånd.

BLE  KVITT HØYDESKREKKEN: Ole Martin Årst har slitt med høydeskrekk hele livet - helt til han ble med i «71 grader nord». Foto: TVNorge
BLE  KVITT HØYDESKREKKEN: Ole Martin Årst har slitt med høydeskrekk hele livet - helt til han ble med i «71 grader nord». Foto: TVNorge Vis mer

- Jeg trodde det var en litt sånn «kosegreie», at vi filma at vi pakket opp et telt og campet, og så sov på hotell og fikk god mat i stedet. Men sånn var det definitivt ikke!

- For min del kom dette litt brått på, så jeg bare hoppa i det, og det tror jeg faktisk var ganske bra. Du kan ikke forberede deg på det. Hadde de fortalt oss hva vi skulle igjennom, så spørs det om jeg hadde takket ja.

KLAR FOR NYE TURER: - Jeg trives fortsatt best på stranda, men nå gleder jeg meg til å dra på klatretur med gode venner, sier Ole Martin Årst til Dagbladet. Foto: TVNorge.
KLAR FOR NYE TURER: - Jeg trives fortsatt best på stranda, men nå gleder jeg meg til å dra på klatretur med gode venner, sier Ole Martin Årst til Dagbladet. Foto: TVNorge. Vis mer

Nå gleder han seg over at han likevel tok sjansen.

- Jeg håper andre blir inspirert til å kaste seg med på dette eventyret. Når en godt voksen fotballspiller, som aldri har vært på tur før, kan klare dette, så er det håp for alle, sier han.

Premiepotten på 100.000 kroner gir han til UNICEFs arbeid for barn rammet av hungersnøden i Sør-Sudan.

- Vi er veldig glade og takknemlige for at Ole Martin Årst velger å gi premien til vårt arbeid i Sør-Sudan. Det er et av de verste landene i verden for barn akkurat nå. Tidligere i år ble det erklært hungersnød i deler av landet, og hver dag tvinges flere tusen mennesker på flukt på grunn av borgerkrigen i landet. Bare hvert fjerde barn i Sør-Sudan får skolegang, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Camilla Viken, i en pressemelding.