ANGREPET MED KNIV: I 1994 ble Ace of Base-medlem Jenny Berggren overfalt med kniv på sitt eget soverom. I TV 2-programmet «Gylne Tider» forteller Berggren om den ubehagelige opplevelsen. Video: TV 2 Vis mer

90-tallsstjerna om det brutale overfallet: - Om jeg hadde rørt meg, ville den kniven gått gjennom

Jenny Berggren (44) trodde hun skulle dø.

(Dagbladet): I 1994 var svenske Jenny Berggren (44) på høyden av sin musikalske karriere med popgruppa Ace of Base, som ellers besto av Berggrens to søsken og grunnleggeren Ulf Ekberg.

1994 var også året Berggren trodde hun skulle dø.

I TV 2-programmet «Gylne tider» forteller 44-åringen om det brutale overfallet som skulle endret sangerens liv for alltid.

Kniv mot strupen

Berggren, som den gang var 22 år, lå og sov hjemme hos foreldrene sine i Gøteborg da en tysk kvinne brøt seg inn i familiens hus.

Artisten våknet av at kvinnen sto over senga hennes på soverommet. I hånda hadde hun en kniv.

- Hun holdt kniven mot halsen min. Jeg tenkte: «Om jeg rører meg nå, går den kniven gjennom halsen min».

Berggren klarte å overtale kvinnen til å gå sammen opp til foreldrenes soverom, forsatt med en kniv mot strupen, og beholdt roen i de nervepirrende minuttene.

- Jeg vekket dem og sa: «Det er en tysk kvinne med kniv her». Så brøt jeg fullstendig sammen.

- Redd hele tida

Berggrens mor, Birgitta Wennerberg-Berggren, tok affære.

- Mamma fløy på henne og ble stukket i hånden, forteller sangeren.

Mora klarte å frata kvinnen, som viste seg å være en sinnsforvirret fan, stikkvåpenet. Hun ble pågrepet av politiet like etterpå.

- Jeg brukte lang tid på å bearbeide det som skjedde, og sleit særlig med å få følelsen av å ha et hjem, forteller Berggren, som flyttet mye i åra etterpå.

- Hver gang noen fant ut hvor jeg bodde, flyttet jeg. Jeg var redd hele tida.

Hendelsen førte til at Berggren ikke beveget seg utenfor hjemmet uten en livvakt.

Nazi-fortid

Ace of Base ble dannet i 1990, og ga ut sin siste plate for seks år siden. Gruppa har solgt solgt 32 millioner album, og er Sveriges tredje største popgruppe gjennom tidene, etter ABBA og Roxette.

Popgruppa har gjort comeback en rekke ganger, til tross for at storhetstiden muligens er forbi. Jenny Berggren har også gitt ut egen musikk.

Ace of Base skapte for øvrig kontroverser da frontfigur Ulf Ekberg prydet forsida av den svenske riksavisa Expressen i 1993, der det ble avslørt at den bestselgende musikeren hadde en høyreekstrem fortid som nynazist. Amerikanerne oppdaget nyheten først 20 år etterpå.

For to år siden skapte Ekberg overskrifter igjen, da han ble kastet ut av luksusleiligheten sin.