HAR TROEN PÅ MARGARET: Elisabeth «Bettan» Andreassen og Hanne Krogh vant Eurovision i 1985 med den ikoniske låta «La det swinge». Nå har de troen på at årets norske bidrag, framført av Margaret Berger, kan nå helt til topps. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
HAR TROEN PÅ MARGARET: Elisabeth «Bettan» Andreassen og Hanne Krogh vant Eurovision i 1985 med den ikoniske låta «La det swinge». Nå har de troen på at årets norske bidrag, framført av Margaret Berger, kan nå helt til topps. Foto: Håkon Eikesdal / DagbladetVis mer

- Å ha vunnet Eurovision er som å ha vært president i USA

Nå tror Bobbysocks-damene på nok en norsk seier.

MALMØ (Dagbladet): 28 år etter at de selv vant den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen, er Hanne Krogh (57) og Elisabeth «Bettan» Andreassen (55) i Malmø i anledning Eurovision.

- Jeg aner ikke hvor mange bilder vi har stilt opp på så langt. Det må være mange hundre. All fansen fra hele Europa er her, og det merker vi. Folk kommer bort, prater og tar bilder. Det er veldig gøy, sier Bettan.

Heier på Margaret I kveld skal Bobbysocks-duoen la det swinge fra scenen på Euroclub - Eurovisions offisielle festvenue - og legger ikke skjul på at de synes det er stas å være til stede i Malmø midt i sirkuset.

- Vi har fått mye ut av de tre minuttene fra 1985. Å ha vunnet Eurovision er som å ha vært president i USA. Man blir aldri glemt, sier Krogh.

- Da vil jeg være Bill Clinton, skyter en lattermild Bettan inn.

Denne gang er det Margaret Berger (27) som skal forsvare Norges ære.

Eurovision-vinnerne fra 1985 er ikke i tvil om at Norge har gode sjanser for å gjøre det svært godt i år.

- Om det er riktig format for Eurovision er alltid vanskelig å si, men uansett tror jeg Margaret kan glede seg til den tida som kommer, sier Krogh.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er en perfekt låt, en flott artist som synger dritbra og skikkelig bra styling. Alt er fint, legger Bettan til.

- Sterkt nordisk lag Bettan peker på at det er svært mange gode, nordiske bidrag i år. Blant annet har både Norge og Danmark fått favorittstempel, og også svenskenes bidrag skal ha gode sjanser.

- Danmark er bra, Island kan bli bra hvis han gjør det bra live. Sverige har vi alle et hjerte for. Men også Serbia og Russland er dritbra, sier Bettan.

Norge deltok for første gang i Eurovision i 1960, og har vunnet den internasjonale musikkonkurransen tre ganger. Første gang var det nettopp Bobbysocks som sikret Norge seieren. Siden har også Secret Garden med «Nocturne» (1995) og Alexander Rybaks «Fairytale» (2009) vunnet.

Nå tror Bettan at Norge kan havne øverst på seierspallen en fjerde gang. 

- Det blir nok mye nordisk i toppen, jeg tror de fleste kommer til finalen. Det blir gøy. Norge havner nok på 1., 2. eller 3. plass. Jeg har god tro på det, sier Bettan.

- Ikke fest for mye De er begge sikre på at Margaret har et solid team rundt seg, og at hun vil stille godt forberedt i semifinalen torsdag. Noen tips har de likevel til henne:

TIPPER TOPP TRE: Bobbysocks bestående av Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh vant Eurovision i 1985. 28 år senere, har de troen på at Margaret Berger kan følge i deres fotspor, og gi Norge førsteplassen for fjerde gang.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TIPPER TOPP TRE: Bobbysocks bestående av Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh vant Eurovision i 1985. 28 år senere, har de troen på at Margaret Berger kan følge i deres fotspor, og gi Norge førsteplassen for fjerde gang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Slapp godt av, ikke gå på alt av fester og vær ute til lenger enn klokka 23. Og ikke kom og se oss opptre i kveld, det blir for seint, ler Bettan. 

- Jeg pleier å si at det er tre ting som gjelder på en scene: Energi, energi og energi. Og er det noe hun har, så er det energi. Vi er veldig stolte over det norske bidraget, legger Krogh til.

Krogh møtte Berger for første gang da Eurovision-håpet var ei lita jente som opptrådte i kirka der faren er prest, hjemme på Hitra.

- Det er rart med de du har truffet da de var helt små, du føler på en måte at du har noen aksjer i dem. Jeg har på en måte litt aksjer i Margaret, og hun var allerede den gang oppsiktsvekkende god. Og hun er fremdeles oppsiktsvekkende god. Det blir morsomt å følge henne.

POPULÆRE: Bobbysocks og «La det swinge» ble svært populære i Europa, etter at de vant den internasjonale MGP-finalen i mars 1985. 
Her skåler Hanne Krogh (t.v.) og Elisabeth Andreassen i Champagne etter at seieren er en realitet.
Foto: Inge Gjellesvik / NTB scanpix
POPULÆRE: Bobbysocks og «La det swinge» ble svært populære i Europa, etter at de vant den internasjonale MGP-finalen i mars 1985. Her skåler Hanne Krogh (t.v.) og Elisabeth Andreassen i Champagne etter at seieren er en realitet. Foto: Inge Gjellesvik / NTB scanpix Vis mer