STØTTER PRINSESSEN: Den kjente spåmann Henning Hai Lee Yang støtter Märtha Louise. Foto: Steinar Buholm
STØTTER PRINSESSEN: Den kjente spåmann Henning Hai Lee Yang støtter Märtha Louise. Foto: Steinar BuholmVis mer

- Å kontakte døde, er som å ringe noen langt borte

Prinsesse Märtha Louise får støtte av den kjent spåmannen Henning Hai Lee Yang.

||| Prinsesse Märtha Louise har fått sterk kritikk etter hun uttalte til Stavanger Aftenblad at det ikke er vanskelig å komme i kontakt med døde.

Teologiprofessor Trygve Wyller sa til Dagbladet i går at han mener dét er mer problematisk, enn at prinsessen har kontakt med engler.

Wyller mener også Märtha Louise opphøyer seg til en slags yppersteprest gjennom å være et medium mellom liv og død.

Nå får Märtha Louise støtte av den kjente spåmannen og forfatteren Henning Hai Lee Yang.

- Ikke farlig
- Jeg kan ikke skjønne at noen synes dette er respektløst. Det er som å ringe noen som befinner seg langt borte, og det er ikke noe galt i det, sier spåmann og forfatter Henning Hai Lee Yang.

- Det er ikke farlig, men heller respektfylt å kontakte mennesker man er glad i, selv om de ikke lever lenger, sier Henning Hai Lee Yang.

Han opplevde at hans levende mor tok kontakt med sin døde mor da han var fem år. Det skjedde gjennom et medium. Seinere har han utviklet sin egen teknikk, hvor han faller inn i en form for transe.

I dag har han ofte kontakt med sine avdøde foreldre, hund og undulat.

- En tilfredsstillelse
- Man tar kontakt med døde for å få råd og hjelp. Det var det min mor gjorde da jeg var fem år, hun var i en vanskelig situasjon. Jeg syns det er helt greit at Märtha Louise gjør dette, selv om det skjer i et kristent hus. I Asia utfører munker og enkelte prester slike seanser, sier han.

Hai Lee Yang syns det er en «fin og god følelse» å ha kontakt med sin avdøde familie og kjæledyr, og beskriver den drømmende transetilværelsen som «en tilfredsstillelse».

- Det er uvanlig at en prinsesse, som i kraft av sin tittel er en offentlig person, gjør dette, men det er ikke uakseptabelt. Jeg støtter Märtha Louise, sier Hai Lee Yang.

STØTTES: Prinsesse Märtha Louise. Foto: Henning Lillegård
STØTTES: Prinsesse Märtha Louise. Foto: Henning Lillegård Vis mer