SNAKKER UT: Skuespiller Leah Remini forlot Scientologikirka etter 30 år. Nå kommer hun med bok om det kontroversielle trossamfunnet. Foto: TLC/XPOSUREPHOTOS.COM
SNAKKER UT: Skuespiller Leah Remini forlot Scientologikirka etter 30 år. Nå kommer hun med bok om det kontroversielle trossamfunnet. Foto: TLC/XPOSUREPHOTOS.COMVis mer

- Å være kritisk til Tom Cruise, er å være kritisk til scientologien. Du blir sett på som ond

Skuespiller Leah Remini forlot det kontroversielle trossamfunnet.

NEW YORK (Dagbladet): Neste uke kommer den tidligere stjerna fra sitcom-serien «Kongen av Queens», Leah Remini, med boka «Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology» i USA. Der tar hun et kraftig oppgjør med scientologikirka.

Etter å ha vært medlem i 30 år forlot Remini kirka i 2013 etter uenigheter med scientologilederen David Miscavige. Hun hadde også et ønske om at hennes egen datter (9) skulle vokse opp utenfor scientologimiljøet.

- Mister kontakt - Beslutningen om å forlate kirka  er å gi opp alt du har jobbet for hele livet. Jeg synes folk trenger å forstå at dette har vært hele livet mitt, sier Remini i et klipp fra et kommende intervju med programmet 20/20 på ABC.

I dag har hun sin egen realityserie Leah Remini: It´s All Relative på TV-kanalen TLC, og hun håper at boka kan forklare hvordan folk blir værende i scientologikirka.

- Ettersom tida går, mister du kontakten med virkeligheten. Tankegangen blir at det er oss mot dem, sier Remini, som ble introdusert til trossamfunnet av mora.

- Kritisk til Cruise Scientologikirka, som også har andre svært profilerte kjendismedlemmer som Tom Cruise og John Travolta, er de siste åra blitt utsatt for krass kritikk fra en rekke hold. Mange tidligere medlemmer har anklaget organisasjonen for å drive både fysisk og psykisk mishandling. Innad i kirka er det ikke rom for kritikk, ifølge Remini.

- Å være kritisk til Tom Cruise, er å være kritisk til scientologien. Du blir sett på som ond, sier Remini til ABC.

Den tidligere lederen i scientologikirken, Mark Rathbun, tok tidligere i år et kraftig oppgjør med trossamfunnet. Til Dagbladet fortalte han blant annet om hvordan han ble bedt om å avlytte den daværende kona til Tom Cruise, Nicole Kidman, for å få ham til å skille seg fra sin skuespillerkone.