Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

"Åååh, nei! Du er slått ut"

Lita jente ble så lei seg da hun så Gøran Sørloth på kamp denne uka.

||| (Dagbladet.no): - Ei lita jente på omlag 8- 9 år så meg på håndballkamp på tirsdagen og stirret lenge på meg. Etter litt utbrøt hun: "Åååh nei! Du er slått ut, forteller Gøran Sørloth (46) til Dagbladet.no og ler.

Mot slutten av 80-tallet var han en av Norges største idrettsprofiler.

I det finalen i "Mesternes mester" går av stabelen i kveld er han også blitt en av vinterens største tv-ansikter.

Med over en million seere hver fredag har de gamle idrettsheltene fått en ny vår i rampelyset.

- Å ja, det merkes. Man merker at en ny generasjon mennesker har oppdaget oss. Nå er jeg ikke fotball-Gøran, men "Mesternes mester"-Gøran, sier den tidligere spissen og ler.

SELVTILLIT: Gøran takker sin bror for at han ble den han ble. Foto: NRK
SELVTILLIT: Gøran takker sin bror for at han ble den han ble. Foto: NRK Vis mer

Hvite løgner til barna
Men selv om folk har sett ham tilbake i jobben i meglerfirmaet Autotal i Trondheim de siste månedene betyr ikke nødvendigvis det at Gøran ikke er den som vinner i kveld.

Episodene ble spilt inn i Spania i tre uker i oktober og november i fjor.

 Siden da har han måttet holde resultatene skjult for venner og familie. Inkludert sine tre barn, Karoline (16), Amalie (10) og Alexander (13).

- De gjetter på hvem som vinner og lurer fælt, men jeg sier ingenting. I stedet for kommer jeg med hvite løgner og forsøker å føre dem på villspor.

DEN GANG: Gøran Sørloth i spissen for Rbk da «troillungan» slo Brann - og tok the Double - i cupfinalen 1988. Etter at han ble tv-kjendis er det en ny generasjon som har oppdaget den gamle idrettshelten. Foto: SCANPIX
DEN GANG: Gøran Sørloth i spissen for Rbk da «troillungan» slo Brann - og tok the Double - i cupfinalen 1988. Etter at han ble tv-kjendis er det en ny generasjon som har oppdaget den gamle idrettshelten. Foto: SCANPIX Vis mer

I kveld samles alle barna, kona og resten av familien hjemme hos svigerinnen til middag og finale på "Mesternes mester".

Broren var bedre i alt
Sørloth har fått favorittstempel fra seerne, og i dag sier Johan Kaggestad i «Mesternes mesters» ekspertpanel til VG at fotballspilleren har den beste forutsetningen for å vinne.

Gøran selv mener at hans styrke er troen på det han driver med.

- Akkurat som da jeg var aktiv spiller forsøker jeg å ha selvtillit i forhold til de ulike oppgavene. Jeg takker min bror for at jeg har blitt til det konkurransemennesket jeg er. Han er tre år eldre enn meg og da vi var små var han alltid bedre enn meg i alt, helt fram til jeg var 16. Jeg strakk meg hele tida for å bli bedre enn ham.

FINALISTENE.
FINALISTENE. Vis mer

- Ungene mine sier at jeg fortsatt er så barnslig. Det håper jeg at jeg får høre helt til jeg dauver, for å si det på godt trøndersk.

Finalen i kveld blir et oppgjør mellom tre menn, Sørloth,  eks-syklist Dag Otto Lauritzen, og tidligere eks-vektløfter Stian Grimseth.

POKAL:  En av finalistene stikker hjem med denne pokalen i programmet som har blitt en seersukess for NRK. Foto: NRK.
POKAL: En av finalistene stikker hjem med denne pokalen i programmet som har blitt en seersukess for NRK. Foto: NRK. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling