IKONISK GRUPPE: Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus og Agnetha Fältskog dannet en av 70-tallets mest populære popgrupper, ABBA. Nå kan du sikre deg plagg fra en av gruppas medlemmer, «Frida». Foto: Stella Pictures
IKONISK GRUPPE: Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus og Agnetha Fältskog dannet en av 70-tallets mest populære popgrupper, ABBA. Nå kan du sikre deg plagg fra en av gruppas medlemmer, «Frida». Foto: Stella PicturesVis mer

ABBA-Frida kvitter seg med luksusgarderoben

Frister en minkpels til 30 000 kroner?

(Dagbladet): Som en av fire i den superpopulære popgruppa ABBA på 70-tallet, har Anni-Frid «Frida» Lyngstad fortsatt blodfans over hele verden.

Og er du én av dem, har vi gode nyheter til deg.

Artisten, som i dag bor i Sveits, selger nå nemlig unna store deler av sin designergarderobe på auksjon, melder svenske Expressen.

Den 11. september skal hele 70 plagg, tilbehør og sko selges unna på Stockholms auksjonsverk, en klessamling med en totalpris på 250 000 svenske kroner.

- Hun ringte selv i midten av april og sa at hun hadde en stor samling klær som hun ville selge. Hun skulle komme til Sverige i midten av sommeren og vi ble enige om en dato hvor jeg skulle hente klærne, sier den svenske moteeksperten Beata af Donner, som er ansvarlig for stjerneauksjonen.

Blant plaggene som går under hammeren, er en rød minkpels som «Frida» brukte i musikkvideoen til låta «Chiquitita» i 1979, som ifølge Expressen har en startpris på 30 000-35 000 svenske kroner, mellom 26 000-30 000 norske.

Auksjonsansvarlig tror imidlertid at Lyngstads plagg vil gå for mye mer enn prisen auksjonshuset har satt - kanskje det firedobbelte.

- Det er for godt til å være sant. Vi har satt lave priser, som om klærne kommer fra en vanlig kunde, sier Beata af Donner.

Lyngstad har selv ikke kommentert auksjonsplanene, men hennes talsmann Görel Hanser sier til Expressen:

- Det er helt enkelt klær hun har vokst ut av, men som hun synes er for fine til å bare henge i skapet.

KVITTER SEG MED GARDEROBEN: ABBAs Anni-Frid Lyngstad selger nå bort deler av garderoben på auksjon. Foto: Stella Pictures Vis mer