ABBA:

ABBA-krise: - Ble buet på

Fredagens konsert gikk ikke helt som planlagt.

COMEBACK: ABBA er tilbake, men ikke helt uten problemer. Fredagens sceneshow gikk nemlig ikke helt smertefritt. Her avbildet i 1980. Foto: Tsugufumi Matsumoto / AP Photo / NTB
COMEBACK: ABBA er tilbake, men ikke helt uten problemer. Fredagens sceneshow gikk nemlig ikke helt smertefritt. Her avbildet i 1980. Foto: Tsugufumi Matsumoto / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske musikkgruppa ABBA er uten tvil blant de største musikklegendene i moderne tid.

Björn Ulvaeus (77), Agnetha Fältskog (72), Anni-Frid Lyngstad (76) og Benny Andersson (75) gjorde stor suksess verden over - og er fremdeles populære den dag i dag - før de splittet gruppa i 1982.

Nå har de imidlertid gitt ABBA «evig liv», og er nå midt i et comeback med Abba Voyage. Det er et digitalt sceneshow, hvor de fire medlemmene framfører sine mest populære låter i form av «ABBA-tarer».

Derfor er det ekstra kritisk hvis teknikken svikter - noe den gjorde fredag.

TØFT: Agnetha Fältskog forteller her åpenhjertig om den tøffe tiden etter ABBA-suksessen. Video: God Kveld Norge / TV 2 Vis mer

Gikk i svart

Fredag sto de fire digitale versjonene av gruppa på en spesialbygget scene i Stratford i London, hvor velkjente låter som «Mamma Mia», «Voulez Vous» og «Gimme! Gimme! Gimme» runget gjennom høyttalerne.

Plutselig gikk det imidlertid i svart, og de fire medlemmene forsvant brått fra scenen.

GJENFORENT: I mai 2022 viste medlemmene i ABBA seg for første gang på 36 år på rød løper sammen. Fra høyre: Björn, Anni-Frid, Agnetha og Benny. Foto: Alberto Pezzali / AP Photo / NTB
GJENFORENT: I mai 2022 viste medlemmene i ABBA seg for første gang på 36 år på rød løper sammen. Fra høyre: Björn, Anni-Frid, Agnetha og Benny. Foto: Alberto Pezzali / AP Photo / NTB Vis mer

Det førte også til at hele sceneshowet måtte avbrytes. Ifølge Aftonbladet ble det ropt gjennom høyttalerne at det hadde inntruffet en teknisk feil.

- Vi kommer til å starte igjen så fort vi kan, sa stemmen videre.

Ble buet på

Fredagens publikum var tilsynelatende ikke av det tålmodige slaget, og begynte å bue mot scenen. De har tross alt betalt i dyre dommer for å se heltene fra 70-tallet.

Prisene ligger på mellom 250 og 1700 norske kroner.

Sceneshowet - eller konserten om du vil - skal være en av de mest teknisk avanserte gjennom tidene. Mer enn 850 mennesker har jobbet med å gjøre ABBA-medlemmene udødelige, skrev Aftonbladet i mai.

PÅ SCENEN IGJEN: Etter premieren av «Mamma Mia! The party» i Stockholm i 2016 sto Anni-Frid, Agnetha, Björn og Benny sammen på scenen igjen. Video: Reuters / Kristin Kaspersen / Svein Dybdahl / DBTV Vis mer

Blant annet måtte kvartetten framføre alle låtene i konserten i fem uker, foran 160 kameraer som skannet alt de foretok seg.

Én time etter at teknikken kortsluttet, kunne publikum igjen åpne stemmebåndene. Og alt tyder på at de var i ekstase da de, ironisk nok, begynte å synge «Thank you for the music», ifølge den svenske avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer