«Farmen»-paret:

- Absolutt ikke et PR-stunt

Dagbladet var med da Mattis Veine Karterud og Björk Valnes Atladottir var på sin aller første date i den virkelige verden.

PÅ BESØK: Mattis Veine Karterud inviterte med seg sin «Farmen»-flørt Björk Valnes Atladottir i helga på aller første skikkelige date etter innspillingen. Foto: Bent Are Sigvaldsen/Se og Hør
PÅ BESØK: Mattis Veine Karterud inviterte med seg sin «Farmen»-flørt Björk Valnes Atladottir i helga på aller første skikkelige date etter innspillingen. Foto: Bent Are Sigvaldsen/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN / OSLO (Dagbladet): Den avgjørende finaleuka i «Farmen» er under opprulling, og allerede kommende søndag blir det kjent for allmennheten hvem som stikker av med seieren i programmet som må sies å ha vært et av TV 2s store flaggskip i en årrekke.

Denne høsten har reality-programmet vist seg i en helt ny drakt, med en rekke splitter nye grep. Kanalen har blant annet innført kjønnsnøytrale tvekamper, altså at kvinner kan velge menn til kamp og motsatt.

Men nye grep og overraskende vendinger - det har i hvert fall ikke påvirket romantikken inne på Fredheim gård i Søgne utenfor Kristiansand.

«FARMEN»: Det kan se ut som det har oppstått søt musikk mellom Björk Valnes Atladóttir og Mattis Veine Karterud inne på Farmen-gården. Video: TV 2 Vis mer

Første date i Bergen

Allerede fra dag én oppsto det søt musikk mellom deltakerne Kornelia Kløv og Sebastian Eide, som begge er ute av programmet.

For mange TV-seere kom det nok som en større overraskelse da Björk Valnes Atladottir (28) og utfordrer Mattis Veine Karterud (23) ganske nylig kysset på skjermen og i tillegg flørter uhemmet mange uker seinere.

«Farmen»-innspillingen ble avsluttet i oktober, men først denne helga hadde de to sin første skikkelige date ute i den virkelige verden da Atladottir kom til Bergen for å besøke sin flamme fra gården på Sørlandet.

- Mattis var en bra guide. Han viste meg det som var verdt å se, vi gikk fjelltur, var på første date etter «Farmen» på restaurant på lørdagen - og fikk også med oss tacokveld hos Erika (Ellingsen, 23, «Farmen»-deltaker, red.anm.) kvelden før, forteller Atladottir til Dagbladet.

Etter søndagens episode av «Farmen», kunne et spesielt strekk skape forvirring hos seerne. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

Spiste i fire timer

- Så hvordan gikk første date?

- Det var superhyggelig, vi satt og spiste i fire timer! Vi snakket om alt, både dype og overflatiske temaer. Fra favorittfarger til barndomstraumer. Vi ble enda bedre kjent, hundre prosent, selv om vi ble godt kjent inne på «Farmen» og - der alt startet som et vennskap, samstemmer de.

KOSTE SEG: «Farmen»-paret hygget seg med både restaurant og en hel helg sammen i Bergen. Foto: Bent Are Sigvaldsen/Se og Hør
KOSTE SEG: «Farmen»-paret hygget seg med både restaurant og en hel helg sammen i Bergen. Foto: Bent Are Sigvaldsen/Se og Hør Vis mer

Det ble sushi på første date - noe ingen av dem har spist siden før innspillingen av programmet startet i juli.

- Som den «første date»-eksperten jeg er, så inviterer jeg selvsagt på livretten hennes, forteller 23 år gamle Karterud, før «Farmen»-Björk fortsetter:

- Han har fulgt med i timen, så det der var jo pluss i boka …

Røper skitne hemmeligheter

For ja, forholdet mellom 28-åringen fra Lakselv i Troms og Finnmark og fem år yngre Karterud fra Østfold og Fredrikstad var ikke av det romantiske slaget da de først traff hverandre inne på gården.

Kjendisene får naturligvis betalt for å delta i gårdskonkurransen, og bak slike kontrakter kan det ligge lukrative avtaler. Disse er som regel hemmelige. Vis mer

Derfor vet de kanskje mer om hverandre enn hva godt er. Eller?

- Jeg vet alt om Björks skitne hemmeligheter, jeg.

FLERE ROMANSER: Det har oppstått flere romanser på Fredheim gård.Nylig delte Mattis Veine Karterud og Björk Valnes Atladottir et kyss. Foto: Skjermdump / TV 2
FLERE ROMANSER: Det har oppstått flere romanser på Fredheim gård.Nylig delte Mattis Veine Karterud og Björk Valnes Atladottir et kyss. Foto: Skjermdump / TV 2 Vis mer

Det blir helt stille i noen veldig lange men likevel få sekunder.

- Skitne hemmeligheter? Hva da?

- Vil du ha det på trykk? Sier Karterud og ler, før han tilføyer:

- Poenget er uansett at vi startet som venner og fortalte noen røverhistorier til hverandre - og som muligens var med på å sette tonen i alt.

- Så hva tenker dere om framtida - og dere?

- Vi tenker å eksperimentere og se hva det blir til. Men det byr jo på noen utfordringer og da, spesielt med tanke på at vi bor i forskjellige land. Men nå flytter jeg til Oslo i det minste, forteller Atladottir, før den andre parten legger til:

- Vi må ta livet litt som det faller seg, og bare bruke tid på å finne ut av det selv. Dessverre er det litt vanskelig å si noe mer enn det akkurat nå.

ALVORLIG: Bård Kristiansen trekker seg fra «Farmen» etter å ha fått beskjed hjemmefra om at sønnen har blitt alvorlig syk. Slik går det nå. Video: Bjørn Ekker/ Rød Løpe Vis mer

- Ekte følelser

- Hva har dere å si til de som tror at dette er et PR-stunt?

- Om det hadde vært det, ville vi nok gitt mer faen og sagt at vi er kjærester. Men vi velger å holde tilbake. Vi prøver bare å holde på følelsen vi har oss to imellom, uten å si for mye til alle rundt oss. Det er ekte følelser involvert. Selv unner jeg ikke Björk annet enn gode ting i livet.

Det får han hundre prosent støtte i.

- Uansett hva som skjer vil vi ha en relasjon til hverandre lenge. Om vi blir kjærester eller om det ender på en annen måte. For vi er veldig glade i hverandre, det er sånn det har blitt.

«Farmen»-Mattis fortsetter:

- Dette er absolutt ikke et PR-stunt. Det ville jeg ikke klart å gjøre mot verken meg selv eller Björk.

GOD STEMNING: «Farmen»-paret smilte bredt til fotografen, og mener hundre prosent at dette er ekte følelser. Foto: Bent Are Sigvaldsen / Se og Hør
GOD STEMNING: «Farmen»-paret smilte bredt til fotografen, og mener hundre prosent at dette er ekte følelser. Foto: Bent Are Sigvaldsen / Se og Hør Vis mer

Fikk servert låt

På fritida er Karterud lidenskapelig opptatt av musikk. Etter at innspillingen var over skrev han også en sang til nettopp Björk - uten at hun visste noe som helst.

I helga fikk hun høre «Holde deg sånn her» for første gang.

- Den handler om Mattis' tanker tror jeg. Han satte seg ned en dag han var litt sårbar og gravde dypt og lenge.

Låten fikk finnmarkingen høre etter lørdagens middag.

- Han inviterte meg hjem til seg, og jeg satte meg i sofaen. Det at han faktisk har sittet til langt på kveld for å lage noe sånt til meg for å beskrive det han følte, det hadde jeg ikke sett komme. Jeg ble skikkelig rørt, sier hun til Dagbladet om sangen til han som kanskje én dag blir kjæresten hennes.