Absurd hundevideo, voldsanklager og skilsmisse: Dette kranglet de om

Den mye omtalte skilsmissen mellom Johnny Depp og Amber Heard. 

<strong>TRUBULENT SLUTT:</strong> Ekteskapet mellom Hollywood-stjernene Johnny Depp og Amber Heard fikk en turbulent slutt, som ble mye omtalt i media. Partene ble enige om et forlik tirsdag. Foto: REUTERS/Kevork Djansezian, NTB scanpix
TRUBULENT SLUTT: Ekteskapet mellom Hollywood-stjernene Johnny Depp og Amber Heard fikk en turbulent slutt, som ble mye omtalt i media. Partene ble enige om et forlik tirsdag. Foto: REUTERS/Kevork Djansezian, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Etter bare 15 måneders ekteskap, søkte skuespiller og modell Amber Heard (30) om skilsmisse fra Hollywood-stjerna Johnny Depp.

Grunnene var mange, og det kan være lett å miste fotfeste i antall nyhetssaker om det mye omtalte paret.

I går ble det bekreftet av AP at Heard hadde trukket voldsanklagene mot Depp, og at de to hadde inngått et forlik i skilsmissesaken.

Striden har likevel vært lang, og har inneholdt mange elementer. Dette kranglet stjerneduoen om:

Kortvarig ekteskap

Det var i oktober 2009 at skuespillerne møttes for første gang. Det var under innspillingen av «The Rum Diary», der de spilte hverandres flammer. Det skulle imidlertid ta en del år før det blusset opp en ekte romanse mellom de to.

I starten av 2013 ble de observert sammen en rekke ganger, og i januar året etter kom nyheten om at Heard og Depp hadde forlovet seg.

Heard har derimot uttalt at forholdet begynte så tidlig som i 2012, ifølge E Online. Det er samme år som Depp skilte seg fra sin forrige kone, Vanessa Paradis.

Den 3. februar i 2015 ga paret hverandre sitt ja under en privat seremoni i Los Angeles. Siden har de vært et av Hollywoods mest omtalte par. Det skulle snart gå nedover.

Viral video

I april i år fikk paret massiv oppmerksomhet for en video som gikk viralt Etter at ekteparet tok med seg hundene Boo og Pistol til Australia, ble Heard siktet for å ha smuglet inn hundene ulovlig, men ble ikke dømt til fengsel.

Det var likevel videoen der Heard og Depp beklaget seg, som ble vist i retten, som fikk mest oppmerksomhet. Flere medier omtalte videoen som bisarr, og den ble delt rundt i sosiale medier.

Ekteskapet bare vare i 15 måneder. Den 23. mai i år søkte Heard om skilsmisse fra «Pirates of the Caribbean»-stjerna.

Bare dager seinere søkte Heard om besøksforbud, fordi hun hevdet han hadde mishandlet henne. Stjerna viste da et bilde som hevdet å vise henne etter angrepet.

Heard har også forsøkt å bevise de angivelige voldsepisodene på andre måter, deriblant med en mobilvideo og et grotesk bilde av en avkappet finger.

I kjølvannet av dette ble det blant annet oppfordret til boikott av Depp, som da spilte verden rundt med bandet sitt Hollywood Vampires. Hans datter, it-jenta Lily Rose Depp, viste derimot støtte til faren.

Ifølge The Guardian ble besøkforbudet innvilget, og Depp ble beordret å holde seg unna 30-åringen.

Fox meldte at Depps advokater trodde Heard gjorde dette for å få en økonomisk løsning ut av situasjonen.

Heard har også lagt fram flere andre bevis i saken, der hun prøvde å bevise Depps angivelige temperament.

Dyr erstatning

Skuespillerne har en rekke ganger den siste tida møttes i retten i anledning både skilsmissen og søksmålet. Da de de derimot skulle møtes den 6. august, gikk ikke Heard inn.

Hun befant seg i lokalet fra klokka ti på morgenen lørdag og dro ikke før klokka ni om kvelden. Men hun gikk aldri inn i rommet der hun skulle vitne, skriver nettstedet TMZ.

Heard trakk tirsdag trakk søknaden om besøksforbud, og at resultatet til slutt ble at Depp må betale Amber sju millioner dollar, som tilsvarer nesten 60 millioner norske kroner, i erstatning.

Dette inkluderer advokatutgifter. Det meldte TMZ, VG, Dagbladet og en rekke andre nettsteder tirsdag.

Det tidligere ekteparet kom med en felles uttalelse etter at nyheten kom.

- Forholdet vårt var intenst lidenskapelig og til tider flyktig, men alltid bundet av kjærlighet. Ingen av partene har kommet med falske anklager for økonomisk gevinst. Det var aldri en intensjon om fysisk eller psykisk skade, heter det i uttalelsen, ifølge AP.

Saken er lagt død, og i uttalelsen ønsker begge hverandre lykke til videre. Heard påpeker at hun skal donere noe av erstatningspengene til et veldedig formål.

<strong>TRAKK ANKLAGENE:</strong> Amber Heard trakk tirsdag voldsanklagene og besøksforbudet mot Johnny Depp. Her er de tidligere ektefellene på filmpremiere i oktober i fjor. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett, NTB scanpix
TRAKK ANKLAGENE: Amber Heard trakk tirsdag voldsanklagene og besøksforbudet mot Johnny Depp. Her er de tidligere ektefellene på filmpremiere i oktober i fjor. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett, NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer