Malcolm Young:

AC/DC-gitaristen Malcolm Young er død

Bandet bekrefter selv dødsfallet på sine nettsider.

DØD: Rockestjernen Malcolm Young (t.h) er død. Det bekrefter hans bror Angus (t.v) på bandets facebookside. Foto: NTB Scanpix.
DØD: Rockestjernen Malcolm Young (t.h) er død. Det bekrefter hans bror Angus (t.v) på bandets facebookside. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rockelegenden Malcolm Young (64) er død, det bekrefter bandet på sin Facebookside.

ROCKELEGENDE: Gitarist, og en av grunnleggerne av det suksessrike rockebandet AC/DC har i dag gått bort. Foto: NTB Scanpix.
ROCKELEGENDE: Gitarist, og en av grunnleggerne av det suksessrike rockebandet AC/DC har i dag gått bort. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

«Det er med stor sorg at AC/DC i dag må annonsere at Malcolm Young har gått bort. Malcolm var, sammen med Angus grunnleggeren av AC/DC. Med en enorm dedikasjon og forpliktelse var han drivkraften i bandet,» skriver bandet på sin Facebookside.

På bandets nettside, skriver bandet blant annet videre:

- Som en gitarist, låtskiver og visjonær var han en perfeksjonist og en unik mann, som alltid gjorde og sa eksakt det han ville.

På nettsidene skriver broren også at han og Young hadde et helt spesielt forhold.

- Det er vanskelig å beskrive med ord hva han har betydd for meg i mitt liv, skriver han.

Malcolm ga seg i bandet i 2014 på grunn av sykdom.

Etter leng tids spekulasjoner på hvorvidt gitaristen ville vende tilbake til bandet, gikk familien ut å bekreftet til People at gitaristen var blitt diagnostisert med sykdommen demens, og derfor ikke ville vende tilbake til bandet.

Hardrock

AC/DC er australsk prisvinnende hardrock-band, som ble grunnlagt i 1973 av den nå avdøde Malcolm Young, og broren Angus Young, sammen med Dave Evans, Larry van Kriedt og Colin Burgess. Young-brødrene var selv født i Glascow, Skottland, men flyttet til Australia med familien til Australia ti år før bandet ble grunnlagt.

Bandet har gjennom årenes løp utgitt et tyvetalls album, og har låter som «Highway to Hell», «TNT» og «You shook me all night long» blant sine utallige hitlåter.

Saken fortsetter nedenfor.

AC/DC: Her poserer bandets medlemmer i London i 2003. Fra venstre: Malcolm Young, Brian Johnson, Angus Young, Phil Rudd og Cliff Williams. Foto: NTB Scanpix.
AC/DC: Her poserer bandets medlemmer i London i 2003. Fra venstre: Malcolm Young, Brian Johnson, Angus Young, Phil Rudd og Cliff Williams. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Flere bandmedlemmer har gjennom årenes løp sluttet av ulike årsaker, men på bandets egen nettside oppgir AC/DC følgende medlemmene i AC/DC:

Angus Young, Brian Johnson, Cliff Williams, Stevie Young og Chris Slade. Bon Scott står også oppgitt på bandets egen nettside, dette til tross for at vokalisten døde i 1980.

Til tross for at Malcolm ga seg i bandet i 2014 var han ifølge nettsidene likevel også fortsatt regnet som et av bandets medlemmer.

Vokalist Brian Johnson måtte i april 2016 trekke seg fra bandets pågående turné på grunn av risiko for totalt hørselstap. Han ble da erstattet av Guns N' Roses-vokalist Axl Rose.

Johnson steppet på sin side inn for Bon Scott, som døde av alkoholforgiftning i 1980.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer