Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Adele etter å ha født sønnen: - Føltes som om jeg hadde tatt mitt livs verste valg

Verdensstjerna avslører at hun ble rammet av fødselsdepresjon.

ÅPNER OPP: Sangstjerna Adele forteller for første gang hvordan hun ble rammet av depresjon i forbindelse med at hun fødte sønnen. Foto: NTB scanpix
ÅPNER OPP: Sangstjerna Adele forteller for første gang hvordan hun ble rammet av depresjon i forbindelse med at hun fødte sønnen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2012 fødte superstjerna Adele Adkins (28) sønnen Angelo James Konecki (4).

Artisten har flere ganger blitt hyllet for hvordan hun har håndtert morsrollen, og fikk blant annet skryt etter at hun lot sønnen bruke prinsessekjole under besøk i en fornøyelsespark tidligere i år.

I et åpenhjertig intervju med Vanity Fair forteller imidlertid Adele nå at barseltida ble alt annet enn hun hadde forventet.

- Ble besatt

I det som skulle vært den lykkeligste perioden i hennes og samboerens liv, opplevde sangerinna å bli hardt rammet av fødselsdepresjon.

- Det skremte meg. Jeg visste allerede at fødselsdepresjon kunne trigge forskjellige følelser. Blant annet at man ikke ville være i nærheten av sitt eget barn, frykt for å skade barnet, eller frykt for at man ikke gjør en god nok jobb. I mitt tilfelle ble jeg besatt av babyen. Jeg følte meg veldig utilstrekkelig. Det føltes som om jeg hadde tatt mitt livs verste valg, sier Adkins til magasinet, ifølge Reuters.

28-åringen forklarer at hun «alltid har vært sårbar» for utvikling av depresjon. Det hele startet ifølge sangstjerna da et nært familiemedlem gikk bort.

- Jeg opplevde depresjon først da min bestefar døde. Jeg var 10 år gammel. Selv om jeg aldri har opplevd selvmordstanker, har jeg vært mye i terapi. Heldigvis har jeg ikke hatt nedstemte følelser i etterkant av fødselsdepresjonen, sier hun.

FØLELSESLADD: Adele brøt sammen i gråt da hun vant prisen for Global suksess under gårsdagens Brit Awards. Senere på kvelden beklaget artisten for både bannskap og «stygt gråtefjes» da hun takket for prisen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Gråt på scenen

28-åringen har ved flere anledninger vist sin følsomme side. Spesielt på scena har fansen fått oppleve sterke opptredener og tårer fra artisten.

Adele fikk sitt gjennombrudd med låta «Chasing pavements» i 2008. Siden den gang har hun gitt ut tre album og toppet hitlister verden over.

I 2012 ble hun den andre kvinnen i historien som hentet hjem hele seks Grammy-priser på en og samme kveld.

Bare Beyoncè hadde gjort det før henne da hun stakk av med seks priser under utdelingen i 2010.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!