Teddi Mellencamp:

Advarer andre etter kreftbeskjed

- Dette har vært en vekker for meg.

SKREKKBESKJED: Realitystjerna Teddi Mellencamp fikk skrekkbeskjed fra legen. Nå advarer hun andre. Foto: Gregory Pace/ Shutterstock / NTB
SKREKKBESKJED: Realitystjerna Teddi Mellencamp fikk skrekkbeskjed fra legen. Nå advarer hun andre. Foto: Gregory Pace/ Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV-personligheten Teddi Mellencamp (41), som blant annet har vært å se i tidligere sesonger av «Real Housewives of Beverly Hills», deler at hun har blitt diagnostisert med melanom. Dette er en type hudkreft som vanligvis starter i en føflekk på huden, ifølge Lommelegen.

Det kommer fram på hennes egen Instagram, hvor hun viser et bilde av seg selv med et rosa arr på ryggen med et plaster ved siden av. Page Six er blant mediene som har omtalt saken.

I mars i år dro Mellencamp til legen, etter at en føflekk på ryggen hennes hadde endret farge, forteller hun. I løpet av få minutter fikk hun beskjed om at det så ut som melanom, noe som gjorde at hun ble nødt til å fjerne flekken, samt deler av huden rundt området.

SISTE: Tidligere alpinist Aksel Lund Svindal har testikkelkreft. Det forteller han i et Instagram-innlegg. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

- Unormal flekk

Som følge av fjerningen ble hun rådet av legen om å komme tilbake for en tre måneders hudsjekk. Besøket førte derimot til at hun fikk en beskjed hun fryktet aller mest.

«Til tross for min angst, lyttet jeg til legene og gikk inn til min 3-måneders hudsjekk forrige uke etter min forrige melanom. De sa at jeg hadde enda en unormal flekk nær den siste, så de tok en biopsi. Denne morgenen ble jeg ringt av legen: Melanom stadium to», skriver hun i innlegget.

Videre forklarer Mellencamp at hun vil gå til en kreftlege neste uke for å fjerne det, og finne ut hva som blir det neste steget. Hun legger til at hun skal ta flere tester og biopsier av andre steder like ved området.

Nå vil hun også advare andre, og ber alle om å være ekstra oppmerksomme på eventuelle hudforandringer. Samtidig påpeker hun hvor viktig det er å lytte til legen sin.

«Moralen i denne historien: hvis en lege sier 'kom inn hver tredje måned', vennligst gjør det. Jeg hadde så inderlig lyst til å bare droppe dette. 'Hva kan skje om tre måneder?', tenkte jeg. Tilsynelatende mye.»

- En vekker for meg

Realitystjerna erkjente samtidig at hun ikke alltid har tatt godt vare på huden sin. Hun begynte ikke å bruke solkrem eller få føflekkene sjekket før hun var 40 år gammel.

«Dette har vært en vekker for meg, og jeg håper at dere alle vil elske og beskytte huden deres», avslutter hun innlegget.

Støtten renner nå inn i kommentarfeltet, og hundrevis av følgere skriver at de setter stor pris på at hun deler sin historie.

«Bra for deg! Jeg hadde melanom stadium to i 20-åra, og nå er jeg 15 år kreftfri. Jeg oppsøker hudlegen min oftere enn noen annen lege!», kommenter en følger.

Det blir et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» når Bjørn Einar Romøren forteller om kreften. Video: NRK Vis mer

«Jeg tar innlegget ditt som et tegn på å gå til hudlegen min. Jeg unngikk en flekk. Takk skal du ha! Du er modig og du klarer dette!», roser en annen, mens en tredje følger opp:

«Tusen takk for at du er så åpen!! Det er så lett å bare droppe å gå til legen for å få sjekket huden vår, men det kan redde livet ditt! Jeg er takknemlig for at du har det bra og at du tar de riktige skrittene for å vurdere situasjonen.»

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer