Ulrik Nygård:

Advarer båtførere: - Forferdelig

- Orker ikke tanken på hva som sannsynligvis hadde skjedd, sier Nygård.

SLAPP MED SKREKKEN: Ulrik Nygård, her med kona Julianne «Pilotfrue» Nygård, advarer folk som ferdes på sjøen denne sommeren etter skummel hendelse. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SLAPP MED SKREKKEN: Ulrik Nygård, her med kona Julianne «Pilotfrue» Nygård, advarer folk som ferdes på sjøen denne sommeren etter skummel hendelse. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Om sommeren er det mange som foretrekker å nyte ferien på sjøen, og blant disse finner man influenser Julianne «Pilotfrue» Nygård og pilotektemannen Ulrik Nygård. De befinner seg for tida på båttur med familien på den svenske vestkysten.

Båtferien nytes i Hunnebostrand, men tirsdag publiserte piloten et innlegg på Instagram om at båtturen kunne fått en svært dramatisk slutt.

Båtskade

På bildedelingstjenesten har han lagt ut et bilde som viser en båtfender som det er blitt svidd hull i, samt en liknende skade på selve båtskroget.

«Herregud, så heldige vi var. Det var kanskje ikke det første du tenkte, men det var det første jeg tenkte da jeg så dette på morgenen i dag ... Ja, det er utrolig trist med så store skader på den nye båten vår. Men materielle ting kan heldigvis fikses, ferien er ikke over og i verste fall kunne utfallet vært brann», skriver han blant annet i innlegget.

Til Dagbladet forteller Nygård at ulykka skal ha skjedd som følge av en stappfull båthavn, da en av fenderne på båten ble hengende foran eksosen på varmeren. Det resulterte i en brannskadet båt.

- Stappfulle båthavner og naturligvis litt trangt om plassen, men båtfolk er trivelige folk, så man får alltid en plass når man kommer i havn. Båter ligger ofte utenpå hverandre eller side om side med bare fendere imellom seg. Det gjør vi også her, forteller Nygård om årsaken til ulykka.

FIKK REAKSJONER: Julianne Nygård, kjent som «Pilotfrue», er gravid med barn nummer to. Da hun valgte å dele en video hvor hun gikk på vekta skapte det reaksjoner. Vis mer

- Orker ikke tanken

Han bedyrer at han normalt sett vet hvor det er trygt at fenderne på båten ligger, og at han normalt sett sjekker plasseringen opptil flere ganger om dagen.

Det skulle likevel gå galt da én av båtfenderne ble fanget i en farlig posisjon på utsida av båten.

- I går kveld satt vi ute bak på båten og da hadde vi den ene Ebersprächer-varmeren på. Eksosen til den går ut på vår babord side, forklarer Nygård, og legger til:

- Med litt vind og bevegelse mellom båtene har den ene fenderen strukket seg, sklidd litt nedoverbakke langs sida på båten og da blitt hengende foran eksosen til varmeren.

SKADD: Adrian Sellevoll sklei fra et tak. Dagbladet har fått tillatelse av Sellevoll til å publisere video av fallet. Foto: Skjermdump fra Instagram, Eriksen/Haukefær. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Oppvarmingssystemet på båttypen til Nygård er et lukket kammer med åpen flamme, noe som fort blir varmt i kontakt med andre ting. Piloten valgte derfor å skru av varmeanlegget da de gikk og la seg.

Nygård påpeker at barna lå inne i båten denne natta, noe som trolig vekker mange skumle tanker i enhver forelders hode.

- Hadde den fortsatt å gå en liten stund til, orker jeg ikke tanken på hva som sannsynligvis hadde skjedd. Med så mange båter liggende tett i tett kunne dette blitt helt forferdelig, forteller han åpenhjertig, og sikter til brannen som kunne ha oppstått ved eksosen og potensielt spredd seg videre - også til andre båter.

- Ekstra varsomme

I forbindelse med hendelsen ønsker piloten nå å advare andre båtførere som ferdes i fullsatte båthavner, og håper at innlegget kan være med på å forhindre flere uhell.

- Det er superviktig, og forhåpentligvis forebyggende for andre. Jeg ser på meg selv som en person som hele tida er varsom på slike ting, men det er umulig å passe på alt til enhver tid, mener han.

Nygård legger heller ikke skjul på at det er mange faktorer som må vurderes som båteier, spesielt med familie og små barn om bord fartøyet.

KRANGEL: Niklas Silseth Baarli forteller om hva som var den verste opplevelsen på Farmen kjendis. Video: Rød Løper Vis mer

Han kommer også med en siste oppfordring:

- Jeg oppfordrer alle til å være ekstra varsomme, legger han til avslutningsvis.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer