OnlyFans:

Advarer influensere etter naken-reklame

14 OnlyFans-influensere har fått brev fra Forbrukertilsynet.

ADVART: Kjæresteparet Caroline Nitter og Christian Brennhovd er blant influenserne som nå har fått brev fra Forbrukertilsynet. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
ADVART: Kjæresteparet Caroline Nitter og Christian Brennhovd er blant influenserne som nå har fått brev fra Forbrukertilsynet. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det siste året har plattformen OnlyFans fått mye oppmerksomhet og kritikk. Spesielt under corona har bruken eksplodert. Plattformen gir brukere mulighet til å ta betalt for innhold, og det er spesielt nakenhet og seksuelle videoer den blir brukt til.

Flere norske influensere tilbyr følgerne sine eksplisitt innhold mot betaling. Blant dem er tidligere realityprofiler Melina Johnsen, Cristian Brennhovd og Caroline Nitter.

De tre er blant 14 personer som nå har fått en advarsel av Forbrukertilsynet i innboksen. Dagbladet har fått innsyn i brevet.

VG omtalte saken først.

Bekymring over innhold

Instagram er en plattform som brukes hyppig til å reklamere for OnlyFans-kontoer, og sensurerte nakenbilder og «link i bio» brukes for å lokke følgerne inn på betalingsplattformen.

I brevet står det at influenserne må være særlig bevisst mindreårige følgere, som har et særlig vern mot markedsføring. Blant annet strider det mot markedsføringsloven om reklamen spiller på sosial usikkerhet, dårlig samvittighet eller dårlig selvtillit.

Det skal legges vekt på om reklamen bruker virkemidler som blant annet seksualitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer