Dronning Elizabeth av England:

Advarer mot dronningens potensielle Trump-møte

Den tidligere lederen av det britiske utenriksdepartementet går hardt ut. 

PÅ BESØK: Obama-paret har besøkt dronningen ved flere anlendinger. Her er de fotografert ved Winfield Huse i 2011. Nå advarer en tidligere utenrikstopp om et potensielt Trump-besøk hos den 90 år gamle monarken. Foto: NTB scanpix
PÅ BESØK: Obama-paret har besøkt dronningen ved flere anlendinger. Her er de fotografert ved Winfield Huse i 2011. Nå advarer en tidligere utenrikstopp om et potensielt Trump-besøk hos den 90 år gamle monarken. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Storbritannias statsminister Theresa May var blant de første som fikk slippe inn i Det hvite hus i Washington D.C., knapt en uke etter innsettelsen av den nye presidenten.

Dette ble Donald Trumps første møte med en utenlandsk regjeringssjef som president, og møtet bød på både latter og håndtrykk foran den oppmøtte pressen.

Nå advares likevel den britiske statsministeren om et annet Trump-møte, et som trolig skal finne sted om ikke så altfor lenge. Dagen presidenten setter kursen mot den britiske øya og London er det nemlig planlagt at han skal møte selveste dronning Elizabeth II (90).

Ifølge den tidligere lederen av det britiske utenriksdepartementet, Lord Peter Ricketts, setter statsbesøket dronninga i en «meget uheldig posisjon». Det skriver han i et brev til The Times of London.

- Burde vente

Theresa May har allerede invitert Trump til å besøke henne, og da vil et møte med den regjerende monarken bli en naturlig del av programmet. Lord Ricketts synes likevel på sin side at et slikt besøk er litt tidlig.

- Det hadde vært mye lurere å se hva slags president han kommer til å bli, før man ber dronningen om å invitere ham. Nå sitter hun i en meget uheldig posisjon, skriver han i brevet til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer