<strong>I HARDT VÆR:</strong> Etter at den danske influenseren og bloggeren Fie Laursen reklamerte for tredje gang for en sugardating-nettside har flere sperret opp øynene. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
I HARDT VÆR: Etter at den danske influenseren og bloggeren Fie Laursen reklamerte for tredje gang for en sugardating-nettside har flere sperret opp øynene. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Fie Laursen:

Advarer mot influenseren

Reklamerer for sugardating til sine 300 000 følgere på Instagram. Det får flere til å sperre opp øynene.

Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har det stormet rundt den danske influenseren og realityprofilen Fie Laursen (23). Realityprofilen havnet i hardt vær etter at hun oppfordret sine 300 000 følgere på Instagram til å kjøpe et medlemskap på en hjemmeside for såkalt «sugardating».

Ifølge danske B.T. har man mulighet til å selge sine brukte truser og motta betaling for å gå på date på hjemmesida. Sugardating er et amerikansk kallenavn for at unge jenter eller gutter dater eldre menn eller kvinner mot å få penger, gaver, reiser eller annen betaling.

FOBI: Influenser Maren Turmo kan fortelle at tidligere opplevelser førte til en fobi hun nå velger å være åpen om. Video: Maren Turmo/Dplay/Rød Løper Vis mer

Unnskyldte seg - gjør det igjen

23-åringen har nå reklamert for sugardating-hjemmesida tre ganger i løpet av kort tid. Reklameringen kommer bare kort tid etter at Laursen selv unnskyldte i radioprogrammet «Kulturen» på P1 i starten av mars.

- Det er en kjempefeil. Det er virkelig dumt. Jeg tror bare at jeg ofte glemmer at det er barn som følger meg, uttalte Laursen den gang, ifølge Ekstrabladet.

Videre fortalte hun at hun hadde levert pengene tilbake, og påpekte at det aldri ville gjenta seg. Slik ble det altså ikke.

I går delte hun nemlig en Instagram-story hvor hun uttalte følgende, ifølge danske B.T.:

«Hvis det er noen jenter over 18 år som sitter og tenker: «Wow, jeg kunne behøvd litt luksus i hverdagen min», kan du enten selge brukte truser akkurat som meg, men du kan også dra på sugardater i stedet for at dere er på Tinder, og har sex med noen psykopater og ikke får en dritt ut av det», sa Laursen, og fortsatte:

«Da kan du bare si: «Hei, vet du hva, jeg vil gjerne ha 5000 kroner for å spise middag med deg», og så er det en hyggelig mann der ute som tenker: «Det vil jeg gjerne gi deg».

«LUKSUSFERIE»: Slik lurte influenseren Natalia Taylor flere tusen mennesker. Reporter: Embla Hjort-Larsen Video: Natalia Taylor Vis mer

Reagerer

Laursen, som har vært med i realityprogrammene «Paradise Hotel» og «Ex on the Beach», har nå fått flere til å sperre opp øynene, deriblant den danske «X Factor»-programlederen Sofie Linde (30).

På sin Instagram-story kommer hun med en sterk advarsel til følgerne sine.

«Hvis noe høres for godt ut til å være sant, er det vanligvis det. Dette møtet med fremmede er noe du må være ekstremt forsiktig med. Jeg ber deg om å ikke gjøre det», uttaler Linde i videoen, ifølge B.T.

«Fie Laursen glemmer å nevne noe veldig, veldig viktig. Disse sugardating-nettsidene fungerer også som prostitusjonssider. Du kan risikere å motta tilbud om direkte prostitusjon, det vil si seksuelle tjenester for penger, og jeg vil ikke at noen unge skal stå overfor et slikt dilemma», sier hun videre.

Den danske influenseren Anders Hemmingsen (34, som selv har nesten en million følgere på Instagram, forteller til Ekstrabladet at han håper Laursen tenker over hva hun deler med de unge følgerne sine.

- Det er virkelig upassende med målgruppen og følgerne hun har. Dette er unge mennesker og det er over grensen. Vanligvis har jeg gitt opp litt når det kommer til henne, men denne gangen kunne jeg ikke la være, for dette er for mye, sier han.

Den danske rapperen Tessa forteller til Ekstrabladet at Laursen ikke nevner noe om baksida av medaljen.

- Fie Laursen snakker ikke om faren ved å prostituere seg. Jeg er veldig klar over at følgerne mine er mye klokere, men jeg er nødt til å si: «Ikke hør på henne», forteller hun.

Fie Laursen har hittil ikke besvart Dagbladets henvendelser.

SJOKKERER: Den latinamerikanske influenseren Lele Pons har lagt ut en TikTok som sjokkerer. Vis mer

Kritikkstorm

Det er ikke første gang den danske influenseren og realityprofilen skaper overskrifter. I begynnelsen av året fikk hun enorm oppmerksomhet etter at hun en rekke ganger hadde reklamert for plastiske operasjoner - og i tillegg delt ut rabattkoder for det på sin egen Instagram-profil.

Kritikken haglet etter at hun blant annet delte en video der hun fikk utført en såkalt «brazilian butt lift». Inngrepet, som for øvrig ble sponset, fikk Laursen utført på en klinikk i Tyrkia - som hun er ambassadør for.

Blant andre Forbrukertilsynet gikk hardt ut mot Laursen, og slo fast at videoen brøt den norske markedsføringslovens paragraf 21 b. At markedsføringen rettet seg mot norske forbrukere, og særlig mot barn, førte til at Forbrukertilsynet slo ned på saken.

FÅR KRITIKK: Den danske influenseren Fie Laursen (23) la ut en oppsiktsvekkende video. Video: Foreign Fie / YouTube. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

La seg flat

I slutten av februar valgte imidlertid Laursen å legge seg flat i et innlegg på Instagram. Der valgte hun å innrømme sine feil.

«Jeg har tatt et valg om å slå egoet mitt i jorda - og innrømme mine feil. Å reklamere for plastisk kirurgi», åpnet hun innlegget med.

Laursen hevdet at hun fremdeles står ved sine operasjoner, og utelukket ikke at det vil bli flere i framtida. Hun erkjente imidlertid at det trolig påvirker mange unge mennesker.

«Dog vil jeg innrømme at det muligens påvirker unge til å tenke at de ikke er bra nok - og at de skal legge seg under kniven når jeg som offentlig person deler rabattkoder og får det til å virke som en «quick fix». Skjønnhet og selvtillit kommer innenfra - og jeg vil ikke promotere plastisk kirurgiske klinikker til dere noe mer via mine sosiale medier», fortsatte hun.

SKAPER OVERSKRIFTER: Sophie Elise Isachsens avgjørelse om å reise til USA for å få reversert en rumpeoperasjon hun gjennomførte i Tyrkia som 19-åring, skaper overskrifter i Storbritannia. Vis mer

Avslutningsvis påpekte 23-åringen at hun ikke er imot plastiske operasjoner, men at hun ikke lenger kan stå inne for å reklamere for det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer