Vagina-damping

Advarer mot kjendistrend

Etter at kvinne brant seg.

VAGINA-DAMPING: Kvinne har pådratt seg brannskader etter vagina-damping. Nå advares det mot behandlingen. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
VAGINA-DAMPING: Kvinne har pådratt seg brannskader etter vagina-damping. Nå advares det mot behandlingen. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere store stjerner, deriblant Chrissy Teigen (33) og Gwyneth Paltrow (46), har tidligere tipset kvinner om å dampe vaginaen sin.

- Ansiktsmaske / varmepute / vagina-damping. Nei, jeg vet ikke om noe av dette virker, men kan det skade? skrev Chrissy Teigen på Instagram i fjor sommer.

Mens Teigen innrømmet at hun ikke visste om det hadde effekt, uttalte Paltrow at «det utløser energi som balanserer hormonnivåene».

Sistnevnte gikk riktignok ut og trakk tilbake rådet sitt, og nå kan det vise seg å ha vært en god avgjørelse.

Ifølge BBC har en 62 år gammel kvinne fått brannskader etter å ha dampet vaginaen sin i håp om å slippe operasjon. Nå advarer gynekologer, skriver den britiske rikskringkasteren.

I en studie publisert i Journal of Obstetrics and Gynaecology Canada, kommer det fram at kvinnen i lengre tid hadde slitt med en prolaps i vaginaen, og mente at damp-behandlingen kunne gi effekt. Vaginal damping, som handler om å sitte over glovarmt vann med urtemiks, har de siste åra blitt en populær trend.

Advarer

Damping og andre behandlinger for intime områder har fått mer og mer oppmerksomhet, og er ifølge BBC tilgjengelig på flere salonger og spa. Rikskringkasteren skriver videre at enkelte salonger hevder at dampingen har blitt brukt langt tilbake i tid i land i Asia og Afrika.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer