BÅRET UT: Her blir Michael Jackson båret inn i helikopteret for å bli fraktet til Los Angeles County Coroner's office. Foto: Reuters
BÅRET UT: Her blir Michael Jackson båret inn i helikopteret for å bli fraktet til Los Angeles County Coroner's office. Foto: ReutersVis mer

Advarte mot Jacksons pillebruk i flere år

Familieadvokaten skylder på overmedisinering.

||| Det er planlagt en obduksjon av avdøde Michael Jackson iløpet av dagen, ifølge CNN. Da kan det bli fastslått om han døde av hjertesvikt eller ikke.

Patologen Michael Baden sier alikevel til Fox News at det kan ta opp til to uker før dødsårsaken blir kjent, hvis kroppen skal testes for overdose.

- Avhengig av smertestillende
I mellomtiden går Jackson-familiens advokat, Brian Oxman, hardt ut mot det han kaller for «flere år med overmedisinering av reseptbelagte piller», ifølge CBS.

- Jeg har advart mot bruken av de reseptbelagte pillene og mot de folkene som har gjort denne bruken mulig, sier Oxman i et intervju med den amerikanse nyhetskanalen.

Det har versert ubekreftede rykter om at popkongen har vært avhengig av sterke smertestillende midler i kampen om å komme seg tilbake på konsertscenen. Nå heller Oxman bensin på det bålet.

- Jeg vet ikke hvor mye medisiner han har tatt, og jeg vet ikke hvordan tilstanden hans har vært den siste uken, men de siste årene har jeg advart familien om at han er overmedisinert, sier Jackson-advokaten gjennom 20 år.

Forberedte konserter
Jackson har den seinere tida holdt på med å forberede seg til sine 50 storslåtte avskjedskonserter i London. Det skal ikke ha vært åpenbare tegn på at stjernens helse var skrantende.

Den første «This Is It»-konserten var planlagt å avholdes 15. juli. Deretter skulle han ha konserter fram til 29. september og komme tilbake med en ny konsertrunde fra 7. januar til 12. februar.

Mer enn 50 konserter var satt opp i Jacksons første konsertserie siden 1997 - alle på O2 Arena i London. 360 000 billetter ble revet bort på rekordtid, ifølge Rolling Stone Magazine.

Karrieren fikk en pangstart med familiegruppa Jackson 5s rekke av nr. 1-hits på begynnelsen av 70-tallet, mens Michael fortsatt var svært ung. Siden gikk han solo og nøt stor suksess på 80- og 90-tallet.

Jackson innehar æren av å ha utgitt verdenshistoriens mestselgende album; «Thriller» (1982) inneholdt en rekke nr. 1-hits og har per dags dato solgt i svimlende 109 millioner eksemplarer. Stjernens totale platesalg beløper seg til 750 millioner.

Michael Jackson var nummer sju i en søskeflokk på ni. Han etterlater seg tre barn.

ADVARTE Jackson-familiens advokat, Brian Oxman, mener popkongen var overmedisinert. AFP PHOTO / Mark RALSTON
ADVARTE Jackson-familiens advokat, Brian Oxman, mener popkongen var overmedisinert. AFP PHOTO / Mark RALSTON Vis mer