Prinsesse Beatrice:

Ærlig om den tøffe diagnosen

- Følte jeg ikke var god nok.

ÅPENHJERTIG: I et nytt intervju forteller en svært ærlig prinsesse Beatrice (til venstre) om diagnosen - som har preget henne hele livet. Her er hun med søsteren prinsesse Eugenie. Foto: NTB Scanpix
ÅPENHJERTIG: I et nytt intervju forteller en svært ærlig prinsesse Beatrice (til venstre) om diagnosen - som har preget henne hele livet. Her er hun med søsteren prinsesse Eugenie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Prinsesse Beatrice (31) er den eldste dattera til prins Andrew (60) og Sarah Ferguson (60). Sammen med søsteren Eugenie (30) har hun vokst opp midt i rampelyset, og hatt offentlighetens søkelys rettet mot seg hele livet. Det betyr likevel ikke at alt bestandig har vært like lett for 31-åringen, som har slitt med dysleksi siden barneåra.

I et sjeldent videointervju med organisasjonen Made By Dyslexia, forteller prinsesse Beatrice svært ærlig om diagnosen, som hun har vært plaget med helt siden hun var barn - noe som satte preg på både barndommen og skolegangen hennes.

- Jeg var veldig heldig. Jeg fikk gå på en skole som var veldig støttende. Men jeg vil beskrive læringen fra dag til dag som veldig utfordrende. Vi hadde bøker med ulike farger som indikerte hvor god leseevne du hadde, og jeg hadde alltid de hvite bøkene, sier hun, gjengitt av Hello Magazine.

- Mine beste venner hadde alltid de gule eller grønne bøkene, de lå langt foran meg, minnes hun videre.

Hylles i sosiale medier

I det svært åpenhjertige intervjuet forteller prinsessen at hennes dårlige leseevner førte til mye usikkerhet, samtidig som hun begynte å lure på hvorfor hun ikke var som alle andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer