TIL TOPPS:  Den nordnorske artisten Agnete Kristin Johnsen (20) og dansepartner Egor Filipenko vant årets «Skal vi danse». Foto: Stella Pictures
TIL TOPPS: Den nordnorske artisten Agnete Kristin Johnsen (20) og dansepartner Egor Filipenko vant årets «Skal vi danse». Foto: Stella PicturesVis mer

Agnete Johnsen vant årets «Skal vi danse»

Slo Roar Strand på målstreken.

NYDALEN (Dagbladet): Etter utallige timer med beinhard trening og dansetrinn på parketten, står den nordnorske artisten Agnete Kristin Johnsen (20) og dansepartner Egor Filipenko igjen som årets vinner av TV 2s «Skal vi danse». 

Johnsen er dermed tidenes yngste vinner i dansekonkurransens historie.

Både skribent Linnea Myhre, tidligere fotballspiller Roar Strand, og artist Agnete Johnsen kjempet om vinnertittelen i kveld. 

Vinnerparet gikk til topps etter en gullduell med tidligere fotballspiller Roar Strand og hans dansepartner Nadya Khamitskaya.

Rørt Kveldens tredje finalepar, Linnea Myhre og hennes svenske dansepartner Alexander Svanberg, sanket færrest stemmer, og ble sendt ut minutter før duellen-runden. 

Det var en rørt vinner som møtte Dagbladet etter sending.

- Dette er helt sykt. Jeg er stolt, og veldig, veldig glad. 

- Hva betyr dette for deg? 

- Det betyr enormt mye. Det å stå på en scene og underholde har vært min store drøm siden jeg var liten, og det at jeg klarer å imponere folk, og at de liker det jeg gjør betyr virkelig alt, forteller den opprømte finnmarksjenta, som opplyser at hun vil vedlikeholde dansetalentet. 

Egor Filipenko, som danser seg til topps for andre gang i historien, er stolt over sin dansepartner. 

- Hun var så flink. Jeg har aldri trent så mye noen gang, det var sikkert syv timer hver eneste dag. 

Vinnerparet opplyser at kvelden skal feires ut i de lange timer. 

- Nå skal vi feire alt vi har vært gjennom, jeg er så stolt, forteller Johnsen. 

- Man vil jo vinne en finale Fotballspilleren Roar Strand, som ble slått på målstreken, forteller overfor Dagbladet at han er godt fornøyd med andreplassen, selv om han er litt skuffa. 

- Man vi jo vinne, og man vil jo vinne en finale. Jeg er godt fornøyd, selv om jeg selvfølgelig hadde lyst til å stikke av vinnertittelen, forteller 44-åringen. 

Dansepartner Nadya, som har vunnet to ganger tidligere, mener Strand fortjente å vinne. 

- Vi vant premieren, og vi hadde høyest poengsum i dag, så i dag syntes jeg han fortjente å vinne. Men Agnete har vært fantastisk gjennom sesongen, så det er selvsagt vel fortjent, sier danseren til Dagbladet.

Kjente fjes som programleder Kash King, skuespiller Kine Hellebust, designer Fam Irvoll, blogger Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen, komiker Zahid Ali, gründer Idar Vollvik, skuespiller Line Verndal, kjendisfotograf Per Heimly og motorcrosskjører André Villa hadde allerede takket for seg i årets sesong, den tiende, av «Skal vi danse».