NYBAKTE FORELDRE: Ailo Gaup og Anne Rimmen ønsket i sommer sønnen Ebbe velkommen til verden. Bildet er fra Gullruten i 2015.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
NYBAKTE FORELDRE: Ailo Gaup og Anne Rimmen ønsket i sommer sønnen Ebbe velkommen til verden. Bildet er fra Gullruten i 2015. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Cecilia Brækhus' boksekamp:

Ailo Gaup om forelderrollen: - Burde gjort dette tidligere

Den profilerte motorcross-kjøreren måtte la Anne Rimmen være hjemme med sønnen lørdag kveld. 

(Dagbladet): Før kveldens boksekamp mellom Cecilia Brækhus og franske Anne Sophie Mathis gikk av stabelen i kveld, var det duket for rød løper utenfor Oslo Spektrum.

Kjendiser som gutta i Karpe Diem og flere politikere var tilstede. Motorcross-kjører Ailo Gaup møtte også opp på den røde løperen.

Han og samboeren Anne Rimmen fikk i sommer sitt første barn. Til Dagbladet kunne Gaup fortelle at de første ukene har vært forholdsvis enkle. Sønnen, som har fått navnet Ebbe, har likevel gitt paret noen søvnløse netter.

- Søvnløse netter

Gaup og Rimmen har vært kjærester siden 2008, og har holdt forholdet relativt privat.

KAMPKLAR: Ailo Gaup gikk lørdag kveld opp den røde løperen alene. Samboeren Anne Rimmen var hjemme med sønnen, som paret fikk i sommer. Foto: Ruben Pedersen / Dagbladet 
KAMPKLAR: Ailo Gaup gikk lørdag kveld opp den røde løperen alene. Samboeren Anne Rimmen var hjemme med sønnen, som paret fikk i sommer. Foto: Ruben Pedersen / Dagbladet  Vis mer

- Livet som småbarnsfar er veldig koselig. Vi har ikke møtt på all verdens problemer, men det har blitt noen søvnløse netter, sier Gaup til Dagbladet og fortsetter:

- Men det går helt fint, altså. Vi trives godt i rollen, vi burde gjort dette tidligere. Vi får se på om det blir en til, det er ferskt det her. Han er bare 11 uker gammel, forteller han.

På spørsmål om hvorfor ikke Rimmen var med på boksekampen, svarer Gaup at hun er hjemme med sønnen.

- Hun er nok ikke helt klar for boksekamp nå, forteller han.

Gaup legger ikke skjul på at han håper det blir seier på hjemmebane i kveld for Brækhus.

Vil ikke prøve selv

- Selvfølgelig heier jeg på Cecilia. Det er hun jeg har kommet for å se. Jeg vet egentlig ikke hvem de andre som bokser i kveld er engang, sier Gaup og ler.

Personlig er han glad for at sporten i 2014 ble lov å utøve på norsk jord.

- Jeg synes det er greit at det er lovlig nå. Det er jo en verdensomspennende idrett. Jeg vet ikke hvor mange land det er forbudt i, men jeg har jo inntrykk av at det er lovlig i langt flere, forklarer han.

I sitt yrke har Gaup pådratt seg en del skader gjennom åra. Han kunne likevel ikke tenke seg å prøve boksing.

- Det kunne jeg nok aldri drevet med. Så fascinert av det er jeg ikke, avslutter han.