Jan-Michael Vincent:

«Airwolf»-stjerne er død

Jan-Michael Vincent ble 74 år gammel.

DØD: «Airwolf»-stjerna Jan-Michael Vincent døde allerede i midten av februar. Foto: Viasat
DØD: «Airwolf»-stjerna Jan-Michael Vincent døde allerede i midten av februar. Foto: Viasat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag kveld kom den triste nyheten om at den amerikanske tv-stjerna Jan-Michael Vincent, kjent fra flerfoldige roller i Hollywood, hadde avgått ved døden - 74 år gammel.

Det er TMZ som melder om dødsfallet, og siterer dødsattesten til skuespilleren. Han skal ha dødd allerede den 10. februar på et sykehus i Nord-Carolina, men det ble altså ikke kjent før nå.

YNDET: Jan-Michael Vincent var et av de største navnene i Hollywood på 1980-tallet. Her er han fotografert i Hollywood i 1984. Foto: NTB scanpix
YNDET: Jan-Michael Vincent var et av de største navnene i Hollywood på 1980-tallet. Her er han fotografert i Hollywood i 1984. Foto: NTB scanpix Vis mer

Han skal ha dødd som følge av hjertestans, og det ble ikke utført noe obduksjon etterpå. Han er nå kremert, skriver kjendisnettstedet.

Vincent var kanskje best kjent her til lands som piloten Stringfellow Hawke i 1980-tallsserien «Airwolf», som var å se på TV3. Serien gikk fra 1984 til 1986 i USA, men begynte først på norske TV3 i 1988. Serien ble svært populær, og sanket inn flere priser - deriblant en Emmy.

STORT: Serien «Airwolf» var en favoritt blant mange. Her poserer skuespillerne fra andre sesong, med Vincent i forgrunnen. Bak ham står Jean Bruce Scott og Ernest Borgnine. Scott er den eneste av dem som lever i dag. Foto: Viasat
STORT: Serien «Airwolf» var en favoritt blant mange. Her poserer skuespillerne fra andre sesong, med Vincent i forgrunnen. Bak ham står Jean Bruce Scott og Ernest Borgnine. Scott er den eneste av dem som lever i dag. Foto: Viasat Vis mer

Det var lønnsomt for amerikaneren å spille i den prisbelønte serien. Han fikk angivelig rundt to millioner kroner per episode han spilte inn. Serien sørget for at han ble svært populær og rik.

Han har dessuten også bemerket seg i en rekke filmer. På slutten av 1970-tallet var han stjerna i filmen «Hooper», sammen med blant annet Burt Reynolds, og noen år seinere, i 1981, spilte han mot Kim Basinger i «Hard Country».

74-åringen var dessuten også å se i blant annet «Lassie» og «Bonanza». Siden 2002 har han ifølge BBC vært pensjonist. Det året spilte han i sin siste film.

MÅTTE AMPUTERE: Vincent stilte opp til et intervju i 2014, for å fortelle at han hadde amputert foten. Her viser han fram et bilde av seg selv fra ungdommen. Foto: Splash News / NTB scanpix
MÅTTE AMPUTERE: Vincent stilte opp til et intervju i 2014, for å fortelle at han hadde amputert foten. Her viser han fram et bilde av seg selv fra ungdommen. Foto: Splash News / NTB scanpix Vis mer

Med alderen ble helsa et problem for skuespilleren. I 2012 måtte han amputere en del av det høyre beinet sitt på grunn av en infeksjon. De siste åra slet han også med rusproblemer.

Vincent var gift tre ganger, og etterlater seg et barn.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer