Aksel Hennie:

Aksel Hennie fyller skoene til Åsleik Engmark: - Filmen er laget i hans ånd

Dukket opp på filmpremiere for «Ekspedisjon Knerten» i formiddag.

FILMPREMIERE: Skuespiller Aksel Hennie (42) var på plass utenfor Colousseum kino i formiddag, for premieren til «Ekspedisjon Knerten», der han har stemmen til den velkjente pinnefiguren. Her med Filip Mathias Eide (9), som spiller Lillebror i filmen. Foto: Andreas Fadum
FILMPREMIERE: Skuespiller Aksel Hennie (42) var på plass utenfor Colousseum kino i formiddag, for premieren til «Ekspedisjon Knerten», der han har stemmen til den velkjente pinnefiguren. Her med Filip Mathias Eide (9), som spiller Lillebror i filmen. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

COLOSSEUM KINO (Dagbladet): Flere kjente underholdningsprofiler hadde tatt turen til Colosseum kino i formiddag, for premieren til «Ekspedisjon Knerten», den siste barnefilmen i rekka fra Anne-Cath. Vestlys bok-univers.

FILM-DUO: Aksel Hennie møtte opp på den røde løperen sammen med ni år gamle Filip Mathias Eide, som spiller Lillebror i Knerten-filmen. Foto: Andreas Fadum
FILM-DUO: Aksel Hennie møtte opp på den røde løperen sammen med ni år gamle Filip Mathias Eide, som spiller Lillebror i Knerten-filmen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Skuespiller Aksel Hennie (42) har stemmen til den velkjente pinnefiguren i nye filmen, og var på plass i Oslo, etter å ha vært på jobb i utlandet den siste tida, sammen med Filip Mathias Eide (9). Sistnevnte har rollen som Knertens «lissomkamerat», Lillebror.

I de tre foregående Knerten-filmene, «Knerten» (2009), «Knerten gifter seg» (2010) og «Knerten i knipe» (2011), var det Åsleik Engmark som hadde stemmen til Knerten - og regi på første film.

- I hans ånd

Engmark døde som kjent brått i februar, bare 51 år gammel. Overfor Dagbladet forteller Hennie at «Ekspedisjon Knerten» er laget i hans ånd.

- Åsleik var en venn av meg, og jeg synes det er en fin ting å kunne få lov til å være med på dette. Det oppleves veldig fint, og jeg tror han hadde likt at jeg fylte hans sko, sier 42-åringen.

I «Ekspedisjon Knerten» flytter Lillebror sammen med Knerten og familien sin til Vestlandet. Likevel drømmer han om enda større ekspedisjoner, blant annet om å bli polfarer som kjemper seg gjennom snøen mot polpunktet. Det skriver Filmweb.

Stein B. Kva, en av produsentene for filmen, har tidligere sagt til Dagbladet at de er fornøyd med å ha fått Hennie på laget.

- Jeg har kjent Aksel lenge, og jeg vet at han er helt fantastisk å jobbe med når man skal lage stemmer og karakterer til et tegneserieunivers. Når vi måtte finne en ny stemme til den kjære pinnen vår, så var det ingen andre enn Aksel vi heller kunne tenke oss, uttalte Kvae forrige måned.

Stuntmann-sønn

Ved siden av Hennie og Eide var også skuespillere som Henriette Steenstrup, Renate Reinsve og Anders Borchgrevink, som alle har roller i filmen, å se på den røde løperen i formiddag. Musiker Morten Harket (58) var også på plass, men hastet fort inn i varmen.

Skuespiller og tv-profil Stian Barsnes-Simonsen hadde tatt med seg barna Erica (5) og Teodor (9) på stjernespekket filmsøndag - ikke uten grunn.

- Teodor spiller faktisk stuntmann i filmen, han er med i noen av opptakene, og har fungert som Lillebrors «body double». Det blir spennende å se, sier Barsnes-Simonsen.

KNERTEN-PREMIERE: Stian Barsnes-Simonsen med barna Teodor (9) og Erica (5). Foto: Andreas Fadum
KNERTEN-PREMIERE: Stian Barsnes-Simonsen med barna Teodor (9) og Erica (5). Foto: Andreas Fadum Vis mer
KNERTEN-PREMIERE: Morten Harket (58) på vei inn i kinosalen. Foto: Andreas Fadum
KNERTEN-PREMIERE: Morten Harket (58) på vei inn i kinosalen. Foto: Andreas Fadum Vis mer
KNERTEN-PREMIERE: Henriette Steenstrup spiller i Knerten-filmen. Foto: Andreas Fadum
KNERTEN-PREMIERE: Henriette Steenstrup spiller i Knerten-filmen. Foto: Andreas Fadum Vis mer
KNERTEN-PREMIERE: Musiker Erik Mortvedt med kona Henriette Fraas Mortvedt og datteren Emmy Mortvedt (2). Foto: Andreas Fadum
KNERTEN-PREMIERE: Musiker Erik Mortvedt med kona Henriette Fraas Mortvedt og datteren Emmy Mortvedt (2). Foto: Andreas Fadum Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer