Aksel Lund Svindal:

Aksel Lund Svindal snakker om homoryktene

- Håper jeg hadde vært sterk nok til å være åpen om det, sier alpinstjernen.

ÅPENHJERTIG: Alpinist Aksel Lund Svindal har sluppet Aftenpostens A-magasinet tett inn på livet sitt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ÅPENHJERTIG: Alpinist Aksel Lund Svindal har sluppet Aftenpostens A-magasinet tett inn på livet sitt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aksel Lund Svindal (34) er alpinisten alle vil ha en bit av.

Han har kjempet seg tilbake etter flere alvorlige skader, og om alt går som det skal stiller han på startstreken under vinter-OL i Sør-Korea i februar.

Aftenposten har fulgt ham tett de siste månedene, og i ukens A-magasinet står en stor reportasje om Aksel - der også kjæresten Gitte Lill Paulsen (30) er med - på trykk.

I artikkelen kommer idrettshelten blant annet inn på noen av ryktene som har versert om ham tidligere, særlig i perioder der han har vært singel.

- Om jeg hadde vært homofil, så håper jeg at jeg hadde vært sterk nok til å være åpen om det. Jeg vet at jeg som toppidrettsutøver er et forbilde, og at det å være ærlig er å være et godt forbilde, sier han åpenhjertig til Aftenposten.

- Jeg er ikke homofil, legger Aksel til.

Rykter under ferietur

Da den folkekjære alpinisten var på påskeferie for halvannet år siden, dro han på «roadtrip» i Florida sammen med to forskjellige kompiser.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 08.11.2013 KONGE OG DRONNING: Bli med backstage når Aksel Lund Svindal og Marit Bjørgen skal fotograferes til Swix-magasinet. Temaet er «Game og Thrones». Video: Sofia Lis Sterner / Swix Vis mer

Det var på den tiden han fikk en SMS fra noen venner som ferierte i Hemsedal:

«Bare så du vet det, så er det folk her som snakker om at du er på tur sammen med en kar som er kjæresten din», sto det i tekstmeldingen, ifølge Aftenposten.

Overfor avisa understreker Svindal at han er blitt vant til at folk snakker om ham og at «kulørte blader» skriver om ham, og at han har et avslappet forhold til det.

For, som han selv påpeker, har han «vært en offentlig person i 15 år».

Avstandsforhold

Da Se & Hør kunne melde at aplinisten hadde funnet lykken med Gitte Lill Paulsen i april, ønsket ingen av dem å kommentere forholdet. Siden den gang har Svindal imidlertid lettet på sløret om modellkjæresten, som bor og jobber i New York.

Saken fortsetter nedenfor.

🇳🇴 👫 ❤️ Happy birthday Norway #Norge

A post shared by Aksel Lund Svindal (@asvindal) on

I et intervju med «God kveld Norge» i sommer, fortalte Aksel at det ikke var et uoverkommelig problem at de to bor flere tusen kilometer fra hverandre.

- Foreløpig går det bra, så får vi se om vi er flinke til å møtes så ofte som mulig, sa han den gang.

Selv om paret stort sett har holdt kortete tett til brystet om forholdet sitt, er de ikke redde for å dele bilder av hverandre i sosiale medier.

På Instagram har de delt flere felles opplevelser med følgerne sine. Aksel og Gitte har vært på trening sammen i hennes hjemby New York, og de har feiret 17. mai sammen hjemme i Norge.

A post shared by Kjetil Jansrud (@kjansrud) on

Kompisen fikk kjæreste

For øvrig er det flere av de norske alpinistene som har forlatt singeltilværelsen i år.

I april ble det kjent at Aksels gode kamerat og kollega, Kjetil Jansrud (32), også hadde fått seg kjæreste.

Jansrud, som tok gull under forrige vinter-OL, lader opp mellom slagene sammen med Benedicte Isabel Mortensen. Hun er utdannet innen ernæring og jobber med folkehelse, barn og ungdom i Oslo.

I likhet med Aksel og Gitte, har Kjetil og Benedicte delt søte bilder sammen på Instagram.

På den tiden da forholdet deres ble kjent, publiserte blant annet Kjetil Jansrud flere bilder fra en eksotisk kjærestetur til Bali i Indonesia.

- På tide å dra hjem! Min første ferie på mange år, og det var helt rått. Tusen takk Indonesia, skrev Kjetil under et av feriebildene på Instagram.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer