Aktor legger ned påstand om 24 dager fengsel for Kristian Valen

Står tiltalt for trusler mot politimenn og for å ha båret en våpenkopi på offentlig sted. Forsvarer ber om frifinnelse.

MÅ FRIFINNES, MENER FORSVARER: Kristian Valens forsvarer, John Christian Elden, mener at fengelstraff er en overreksjon og mener at forholdene skulle vært avgjort med bøter utenfor rettssalen. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
MÅ FRIFINNES, MENER FORSVARER: Kristian Valens forsvarer, John Christian Elden, mener at fengelstraff er en overreksjon og mener at forholdene skulle vært avgjort med bøter utenfor rettssalen. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Aktor, politiadvokat Hacer Aydar, sa i sin prosedyre at Kristain Valens Facebook-innlegg, der han utlovet dusør på 10.000 kroner til den eller de som kunne fortelle ham hvem de to politimennene er og hvor de bor, er et grovt angrep på offentlige tjenestemenn som utfører sin jobb.

- Hendelsen er egnet til å påkalle alvorlig frykt, sa politiadvokat Hacer Aydar.

24 dagers fengsel

Den kjente 41 år gamle komikeren møtte i dag i Oslo tingerett, tiltalt for å ha lovet 10 000 kroner til folk som kunne gi ham informasjon om politibetjenter som hadde vært hjemme hos ham - og for å ha vært i besittelse av et et plombert våpen på offentlig sted.

Valen nekter straffskyld for begge forholdene.

Aktor la ned påstand om 24 dagers ubetinget fengsel, inndragning av hans våpenetterligninger og at han må dekke saksomkostninger etter rettens skjønn.

Fra de 24 dagene skal det trekkes fra seks dager etter utholdt varetekt.

- Politibetjentene fortalte selv i retten at de oppfattet det skremmende, og tok kontakt med familien for å fortelle dem om trusselen, sa aktor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer