Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Stjernekamp»:

Aleksander Walmann måtte forlate «Stjernekamp»

For en av deltakerne ble programmets blueskveld virkelig blå.

GIKK UT: Denne gangen var det Aleksander Walmann som måtte forlate «Stjernekamp». Foto: NRK
GIKK UT: Denne gangen var det Aleksander Walmann som måtte forlate «Stjernekamp». Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag var det duket for sjette sending i rekka for denne sesongen av «Stjernekamp» på NRK. Deltakerne har allerede vært gjennom flere musikalske sjangre, og har - basert på utførelse - blitt sendt hjem, en etter en.

Forrige helg var det Benedicte Adrian og hennes tolkning av opera-arien «Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen» som trakk det korteste strået, og i kveld var det Aleksander Walmann (31) som måtte ta farvel.

Denne gangen fikk seerne være med på en reise fra europeisk operakunst til amerikansk blues, da deltakerne skulle få prøve seg på den gitar- og følelsespregede sjangeren. I tillegg ble jentene satt opp mot guttene, og hvert lag framførte hver sin poplåt.

Dommerpanelet, bestående av Thomas Fjellberg (45), Mona B. Riise (45), tidligere A1-stjerne Christian Ingebrigtsen (40) og bluesekspert Reidar Larsen (62), var harde i sine kritikker lørdag kveld, og heller ikke Dagbladets anmelder var imponert over Walmanns opptreden i kveld.

- Det blir rett og slett hakket for pent og pyntelig. Aleksander har en mild og behagelig stemme, noe som ikke gjør han noen tjenester i denne sammenhengen. Låten handler tross alt om å selge sjela si til Gamle-Erik, skriver Dagbladet.

Fikk terningkast tre

Men ifølge Dagbladets anmelder og kveldens dommere er det imidlertid ikke noe å si på stemmen til Walmann.

Saken fortsetter under bildet:

FOR PENT: Aleksander Walmann var for pen og pyntelig i kveldens blues-sjanger. Foto: NRK
FOR PENT: Aleksander Walmann var for pen og pyntelig i kveldens blues-sjanger. Foto: NRK Vis mer

- Det er vanskelig å være streng med Aleksander - han synger tross alt veldig bra, og det gynger som bare det av bandet. Totalt sett er det med andre ord grei skuring. Men om man skal være sjangerpurist, så er det vel ikke helt dette man forbinder med blues, skriver Dagbladet som ga 31-åringen terningkast tre på kveldens prestasjoner.

- Kler rollen

Sammen med sine «Stjernekamp»-kolleger opptrådte Aleksander også en gruppelåt hvor gutta fremførte kanskje Backstreet Boys mest kjente sang, «Everybody», og her imponerte 31-åringen fra Porsgrunn.

- Aleksander og Didrik har klokkeklare stemmer som kler sjangeren utmerket. Og det låter slett ikke verst av gjengen, selv om man i sum må si at det er mer moro enn bra, skriver Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet:

BOYBAND: Aleksander vant Dagbladets anmelder over etter at han fremførte låte «Everybody» sammen med resten av gutta i stjernekamp. Foto: NRK
BOYBAND: Aleksander vant Dagbladets anmelder over etter at han fremførte låte «Everybody» sammen med resten av gutta i stjernekamp. Foto: NRK Vis mer

Dette sang deltakerne lørdag kveld:

Didrik Solli-Tangen: «When Love Comes To Town» - U2 og B.B. King

Aleksander Walmann: «Crossroads» - Eric Clapton

Ida Maria: «Turtle Blues» - Janis Joplin

Adam Douglas: «Something's Got A Hold On Me» - Etta James

Lisa Børud: «I Don't Need No Doctor» – Ray Charles

Gaute Ormåsen: «Still Got The Blues» - Gary Moore

Deltakerne fikk også en gruppeoppgave, der de ble delt inn i lag basert på kjønn. Jentegruppa sang popfarsotten «Wannabe» av Spice Girls, mens guttene fikk bryne seg på «Everybody (Backstreet's Back» av Backstreet Boys.

Kveldens «Stjernekamp»-dommere er ikke valgt ut helt uten grunn. Stavanger-talentet Reidar Larsen har vært en aktiv musiker siden 1970-tallet, og har gitt ut over 15 egenkomponerte album. Multitalentet er både pianist, vokalist og komponist. Den Spellemann-vinnende artisten har i tillegg vært med på å produsere et titalls andre album.

Christian Ingebrigtsen er heller ingen nykommer i «gamet». Kanskje aller best kjent fra boyband-suksessen A1, slapp han i sommer sin første soloplate på over ti år.

Det er bare fire programmer igjen i årets sesong. Finalen blir arranger den 28. oktober, og før den tid skal deltakerne få bryne seg på sjangre som hardrock, disko og musikal. Det vil i tillegg bli gruppeoppgaver framover.

Seersuksess

Kåre Magnus Bergh har vært programleder for «Stjernekamp» siden første sesong i 2012. Han får følge av Mona B. Riise og Thomas Felberg, som er fast musikkekspertpanel i hver episode.

I fjor høst var det Knut Anders Sørum som stakk av med seieren. Året før var det Maria Haukaas Mittet som vant konkurransen.

«Stjernekamp» er en av NRKs største seermagneter, og knuste TV 2-konkurrenten «Skal vi danse» på seertall i fjor høst.

Mediacoms Marianne Massaiu uttalte i september at de to programmene har byttet posisjon siden sistnevnte debuterte på NRK i 2012.

- «Stjernekamp» har bygget seg opp sesong for sesong. De har stjålet seere fra «Skal vi danse» både sending for sending og år for år, og har tatt posisjonen som det største lørdagsprogrammet, slo Massaiu fast.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!