<strong>TILBAKE:</strong> Etter det Dagbladet erfarer skal den tidligere Melodi Grand Prix-vinneren Alexander Rybak kjempe om enda en MGP-pokal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TILBAKE: Etter det Dagbladet erfarer skal den tidligere Melodi Grand Prix-vinneren Alexander Rybak kjempe om enda en MGP-pokal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Alexander Rybak gjør comeback i Melodi Grand Prix

Flere tidligere vinnere av MGP skal på nytt kjempe om nok en plass i Eurovision Song Contest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var i 2009 Norge knuste alle rekorder i Eurovision Song Contest, da Alexander Rybak (31) stakk av med seieren med sangen «Fairytale».

Fele-popsangen, som raskt ble en superhit her til lands, ble også en landeplage i flere europeiske land.

Nå skal 31-åringen gjøre comeback, etter det Dagbladet erfarer.

- Oj, så gøy det er første gang jeg hører dette. Tenk om vi får «Fairytale» nummer to, det hadde vært stas. Husk at det var 1,8 millioner nordmenn som heia på han sist. Jeg elsker gjensyn og føler Stella aldri fikk som fortjent. Hvis dette stemmer så blir dette tidenes finale. Stig Karlsen er kjempeflink så jeg håper dette stemmer, sier Per Sundnes, Melodi Grand Prix-ekspert, til Se og Hør.

10. mars er det duket for den 56. utgaven av Melodi Grand Prix, Norges nasjonale uttaking til Eurovision. Etter det Se og Hør får opplyst fra informert hold, er Alexander en av dem som skal konkurrere om å bli Norges bidrag i Eurovision i Portugal 2018.

- Morsomt rykte, utover det har jeg ingen kommentar, sier Mari Rustøy i Artistpartner som representerer Alexander Rybak.

<strong>VANT:</strong> Alexander Rybak var Norges bidrag til Eurovision Song Contest i 2009, og vant overlegent. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
VANT: Alexander Rybak var Norges bidrag til Eurovision Song Contest i 2009, og vant overlegent. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Stig Karlsen, NRKs prosjektleder for Melodi Grand Prix, vil verken avkrefte eller bekrefte comeback-nyheten.

- Jeg vil ikke kommentere det. Vi har en tanke om at alle artistene skal bli sluppet likt den 15. januar, sier han til Se og Hør.

Flere comeback

«Fairytale»-sangeren er imidlertid ikke alene om å gjøre comeback i konkurransen.

Etter det Dagbladet har grunn til å tro, får vi et gjensyn med blant andre Stella Mwangi (31) som vant MGP i 2011, Kjetil Mørland (37) som som var med og vinne MGP i 2015, og fjorårets MGP-vinner fra gruppa Jowst, Aleksander Walmann (31).

Også tidligere Idol-deltaker og MGP.jr-vinner Alexandra Rotan skal gjøre comeback på scenen neste år, sammen med blant andre «Stjernekamp»-Ida Maria og Vidar Villa, kjent for sommerhiten «One night stand».

- Det kan jeg ikke kommentere. Kan verken avkrefte eller bekrefte det. Hun hadde en sang som var med i Melodi Grand Prix i år, mer utover det kan jeg ikke kommentere, sier Erland Bakke, manageren til Ida Maria.

- Jeg skal i hvert fall spille i pausen, men om jeg skal delta kan jeg verken bekrefte eller avkrefte, kan Alexander Wahlman fortelle.

Manageren til Vidar Villa, Christopher Collings, har derimot ingen kommentar til Dagbladet.

Dagbladet har foreløpig ikke lykkes å komme i kontakt med Stella Mwangi eller Kjetil Mørland

- Største jeg har opplevd

Seieren for Alexander Rybak i 2009 var startskuddet for den daværende 23-åringen. Seieren fulgte hektiske måneder med opptredener og pressemøter. Den unge artisten var fast bestemt på å sette pris på hvert øyeblikk i kjølvannet av konkurransen.

HILSEN FRA RYBAK: Alexander Rybak har skrevet låta til MGP-sangfugl Annsofi. Se videohilsenen fra den tidligere vinneren. VIdeo Håkon Eikesdal Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

- Dette er sannsynligvis noe av det største du kommer til å oppleve i livet og dette må du bare nyte, fortalte han under programmet «Hver gang vi møtes» i 2014.

- Det var veldig gøy. En uvirkelig verden. Det var kaos i hodet mitt. Det kom bare ting ut av munnen min, som at folk skulle møte meg på Gardermoen om de hadde lyst, fortalte han.

Skrev om kjærlighetssorg

I samme program fortalte Alexander åpenhjertig om den suksessrike låten. Han avslørte blant annet at sangen i utgangspunktet ble skrevet som terapi.

- Hele sangen var egentlig en stor terapi for meg - for den kjærlighetssorgen jeg hadde i seks år etter min første kjærlighet, sa Rybak i programmet.

Noen år etter Eurovision-seieren skulle det imidlertid vise seg å snu på kjærlighetsfronten for den håpløse romantikeren

SJArMERTE: Alexander Rybak har mange fans i Aserbajdsjan. De ivrigste av dem møtte helten sin på Marriot hotell i Eurovision-byen Baku, og ble belønnet med vinnerlåten fra 2009, Fairytale. Video: Håkon Eikesdal Vis mer Vis mer

I 2016 ble det nemlig kjent at Alexander hadde funnet lykken igjen, med Julie Gaarud Holm.

Denne gang hadde Alexander funnet kjærligheten over Tinder, noe de selv avslørte på sosiale medier.

- For første gangen på mange år kjente jeg på gleden ved å stole 100 prosent på en jente. Derfor vil jeg oppfordre andre til ikke å være redde for kjærligheten og bli inspirert til å elske hverandre, sa han til Se og Hør.

Skrev sang til kjæresten

Kort tid etter at forholdet ble kjent skrev Alexander en ny sang om nettopp dette. «I came to love you» var faktisk skrevet til Julie, og er full av glede og kjærlighet.

- Tidligere har mine kjærlighetssanger vært litt «bitter sweet»- om noen man ikke får, eller gjerne skulle hatt. Det har alltid vært en «hake» ved dem, men denne sangen er bare pur kjærlighet til Julie, sa han til Se og Hør den gang.

Hva Alexander skal overraske fansen med på scenen i mars er hittil ukjent. Men skal man tro hans repertoar av kjærlighetssanger, kan man jo ane en ny liten kjærlighetstvist ... kanskje?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer