VILLE IKKE VÆRE UNGKAR PÅ TV: Alexander Rybak (26) kunne vært med i et ukrainsk datingprogram med en lønn på én million euro, men fiolinisten takket nei. Foto: Stella Pictures
VILLE IKKE VÆRE UNGKAR PÅ TV: Alexander Rybak (26) kunne vært med i et ukrainsk datingprogram med en lønn på én million euro, men fiolinisten takket nei. Foto: Stella PicturesVis mer

Alexander Rybak takket nei til én million euro

Artisten ville ikke date ukrainske damer på Ibiza.

(Dagbladet): Det er nå tre år siden han vant både den norske og internasjonale sangkonkurransen Melodi Grand Prix, men Alexander Rybak (26) er fortsatt fryktelig populær.

Spesielt i Øst-Europa har Rybak, som opprinnelig er fra Hviterussland, svært mange fans.

Det så et datingprogram sitt snitt til å utnytte.

Lønn på 1 million euro Under kveldens «Skavlan»-innspilling i Stockholm kom det nemlig fram at Rybak har fått tilbud om å være ungkar i et ukrainsk datingprogram - med en lønn litt utenom det vanlige.

- Jeg er stolt over mye jeg har gjort, men jeg er minst like stolt over alt jeg har takket nei til. Jeg skulle få én million euro, sa artisten til programleder Fredrik Skavlan.

Grunnen til at han takket nei til én million euro, altså nærmere 7,4 millioner norske kroner, var kjæresten og andre oppdrag.

- Jeg hadde blitt nødt til å jobbe med kvinner på Ibiza i tre måneder, sa han lattermildt.

- Det er hun glad for, spør Skavlan.

- Vi er ikke sammen lenger. Men det har med image å gjøre, svarer artisten.

- Frastjålet barndommen Hos Skavlan snakket Rybak også om det å slå igjennom i en så stor konkurranse som MGP - så ung.

- Det er ikke vanlig å starte så stort. Det er vanlig for artister å ha en rolig karrierestart. Jeg ble frarøvet barndommen, eller sjansen til å gjøre hva jeg ville. Det vil jeg gjøre nå. Jeg vil få lov til å eksperimentere, sa en litt kryptisk Rybak.

«Fairytale»-stjerna innrømmer også at det på et tidspunkt ble litt mye Alexander Rybak, da Skavlan spør om han har følt seg overeksponert.

- Jeg kjente det før alle andre. I Russland ble jeg skjelt ut for å ta t-banen, for det skulle man ikke gjøre. Der kjemper alle for å bli noe stort slik at de ikke trenger å ta t-banen. Av respekt skal man kjøre i limousin og vinke til folket. Litt senere gjorde jeg det samme i Norge. Det gikk ikke så bra.

«Skavlan»-sendingen med Rybak kommer på norske skjermer i morgen kveld.