- Alexander trollbandt oss alle

Sichelle (20) skryter av MGP-konkurrenten.

||| (Dagbladet.no): Forrige gang hun sto på scenen foran så mange mennesker, var det med låta «Fuck deg». I morgen skal Oslo-jenta Sichelle Aksum (20) gjøre sitt ytterste for å sjarmere hele Norge med «Left-right», den eneste r'n'b-låten under årets Melodi Grand Prix.

- Jeg har hørt på konkurrentene mine, og det er veldig mye bra der ute. Jeg tror ikke det har vært en delfinale hittil i år med så sterke konkurrenter, sier Sichelle. Og legger til:

- Særlig Alexander (Rybak, journ.anm.) har utrolig mye å gi. I går holdt han en spontan konsert for alle artistene og låtskriverne under middagen på hotellet.

- Han trollbandt hver eneste en av oss, han ble som ett med fiolinen, skryter hun.

Les også: MGP-låta handler om ekskjæresten

Ikke nervøs
Sichelle er likevel ikke særlig nervøs for hvordan det kommer til å gå under delfinalen på lørdag.

- Alt går i ett hele tiden, så jeg har ikke tid til å være nervøs. Men når det er en pause i alle prøvene, så kjenner jeg det.

«Left-right» er skrevet av Mats Lie Skåre. Han har også skrevet Tone Damli Aaberges MGP-bidrag, som har blitt kritisert for å være plagiat.

- Sangen er veldig passende for meg, selv om jeg aldri har sunget på engelsk før. Den handler om å hvordan det føles når man har såret noen eller forlatt dem, og det er for sent å gå tilbake. Man må gå videre i livet, forteller Sichelle.

20-åringen har selv kjærlighetforhold bak seg som ikke har endt bra, og understreker at det er viktig å kunne kjenne seg igjen i historien man synger.

- Er du forelsket nå?

- Ingen kommentar.

Spellemannspris-nominert
Foreldrene hennes møtte hverandre mens de plukket skjell på stranden på Grenada. Egentlig ville de kalle henne «seashell», men de norske navnereglene forbød å stave navnet på samme måte som det man ble oppkalt etter. Dermed ble det Sichelle.

- Jeg har tatt sangtimer siden jeg var 13. Da jeg gikk i annen gym på videregående, ringte David Eriksen meg og ville ha meg på audition. Du kan si han oppdaget meg, sier Sichelle.

I 2007 solgte «Fuck deg» til platina og Sichelle ble nominert til Spellemannsprisen. Året etter ga hun ut debutalbumet «Sichelle».

- Hva er planene videre?

- Akkurat nå blir det kostymeprøve og generalprøve før delfinalen, og deretter Oslo Fashion Week neste uke. Så får vi se bare se hvordan det går. Uansett skal jeg satse alt på musikken.