Alicia Keys vakte oppsikt da hun stilte uten sminke. Så enkelt var det nok likevel ikke

Makeupartisten avslører hemmeligheten bak stjernas mye omtalte forandring.

SMINKEFRI: I slutten av august møtte sangstjerna Alicia Keys opp på MTV VMAs uten sminke. Dette ble hun rost opp i skyene for. Foto: Ivan Nikolov/WENN.com
SMINKEFRI: I slutten av august møtte sangstjerna Alicia Keys opp på MTV VMAs uten sminke. Dette ble hun rost opp i skyene for. Foto: Ivan Nikolov/WENN.comVis mer

(Dagbladet): Artist Alicia Keys (35) fikk mye oppmerksomhet da hun i august møtte opp på MTV Video Music Awards helt uten sminke.

Det er nemlig ikke akkurat hverdagskost å se verdensberømte stjerner droppe sminka når de skal møte pressen på den røde løperen.

I et essay på nettstedet Lenny Letter tidligere i år, ga Keys uttrykk for at hun ønsket å inspirere andre kvinner ved å gå sminkefri.

«Jeg vil ikke dekke meg til lenger. Ikke ansiktet mitt, ikke tankene mine, ikke sjelen min, ikke drømmene mine, ikke mine kamper, ikke mine emosjonelle vekst. Ingenting», skrev hun i innlegget.

Dette var for å vise støtte til #nomakeup-bevegelsen, og i ettertid har tobarnsmoren dukket opp tilsynelatende sminkefri på alle offentlige arrangementer.

Makeupartisten avslører

Motebladet W Magazine har imidlertid publisert et intervju med makeupartisten Dotti på sin nettside. Hun har jobbet for Keys de siste seks årene.

SMINKEFRI OG LIKE BLID: Alicia Keys har lenge markert motstand mot sminke, og under MTV-utdelinga lot hun motstanden bli synlig. Video: Reuters Vis mer

Hun avslører at 35-åringens «sminkestopp» ikke er så enkel som man skulle tro.

Hun har nemlig noen triks for å gi stjerna en ekstra glød - som faktisk innebærer å bruke sminke.

I tillegg til å bruke en selvbruningskrem med anti-rynkeeffekt, fremhever hun både brynene og fregnene hennes ved hjelp av en øyenbrynspenn.

Hun bruker også et lett og mattende pudder i ansiktet hennes.

Dotti tror for øvrig ikke at sangerens såkalte «sminkefrie look» er kommet for å bli.

- Jeg snakket nylig med henne og da sa hun: «Det kommer en tid da jeg kommer til å si at jeg ønsker å gå med rød leppestift». Dette er ikke et så stort standpunkt for henne. Hun bare elsker der hun er nå, sier hun.

FIKK SKRYT: Alicia Keys har både blitt hyllet og kritisert for å ha droppet sminka. Her er hun avbildet på «Today Show» forrige måned. Foto: Broadimage/REX/Shutterstock 
FIKK SKRYT: Alicia Keys har både blitt hyllet og kritisert for å ha droppet sminka. Her er hun avbildet på «Today Show» forrige måned. Foto: Broadimage/REX/Shutterstock  Vis mer

Faste skjønnhetsrutiner

Keys' har også noen faste hudrutiner som inneholder alt fra agurker til isbiter. Sistnevtne innebærer å rulle en isbit på ansiktet slik til blodet strømmer ut til huden, noe som skal gi glød.

Agurkbehandlingen skal også gi noe av det samme resultatet, og er en viktig del av skjønnhetsrutinen.

- Vi rasper opp en hel agurk, og legger det ved øynene hennes. Det skal ikke komme i nærheten av sensitive deler av øyet. Hvis vi har tid, tar vi massen over hele ansiktet. Det trekker varmen ut av huden og får blodet til toppen, sier sminkøren.

Flere har hevet seg på trenden

Den Grammy-vinnende artisten er ikke den eneste som har kasta seg på #nomakeup-bevegelsen den siste tida.

#nomakeup for my 44th birthday, embracing my past and future. Thank you for the instalove #goopgoesmakeupfree @goop

A photo posted by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

Adele Adkins, Kim Kardashian, Gwyneth Paltrow og Beyoncé er kun noen av stjernene som har frontet bevegelsen.

Mote- og skjønnhetsekspert Marianne Jemtegård uttalte til Dagbladet forrige måned at hun var skeptisk til sminketrenden.

Hun trakk spesielt frem reaksjonene til en rekke medier da Keys stilte uten sminke på VMA-utdelinga.

- Kommentarfeltene eksploderte og hun fikk mye kritikk. Det er absolutt behov for kvinner som går i bresjen for dette, men vi er ute å kjøre om vi ser at personligheten skal la seg definere basert på dette. Det er fint å se et mangfold, sa Jemtegård.