Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Trump-innsettelsen:

«Alle» har lurt på hvorfor Trump ikke har spurt kompisen Kanye om å opptre under innsettelsen

Nå svarer Trumps team. 

I TRUMP TOWER: Kanye West troppet opp i Trump Tower med nybleket hår like før jul. Med seg hadde musikeren et stort følge, men kona Kim Kardashian West var ikke blant dem. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

(Dagbladet): I dag den dag går USA inn i en ny tid, når den 45. presidenten av de forente stater, Donald Trump, offisielt tar over for Barack Obama.

Den kontroversielle milliardæren har imidlertid langt fra hele landet i ryggen når han sverges inn i rundt halv seks norsk tid, og lista over artister som har takket nei til å opptre under innsettelsesseremonien er lang som et vondt år.

Derfor er det mange som har stusset over at ikke rapperen Kanye West står på artistlista, siden de to, tilsynelatende, er gode venner. West skapte store overskrifter i desember i fjor, da han plutselig dukket opp i Trump Tower, avbildet i hyggelig passiar med den påtroppende presidenten.

- SER PÅ SEG SELV SOM EN VENN AV DEN PÅTROPPENDE PRESIDENTEN: Kanye West overrasket flere da han dukket opp i resepsjonen til Trump Tower for et møte med den påtroppende presidenten, og flere har da spurt seg om meningen var at rapperen skulle opptre på Trumps innsettelsesseremoni. Det blir nå tilbakevist. Foto: NTB Scanpix 
- SER PÅ SEG SELV SOM EN VENN AV DEN PÅTROPPENDE PRESIDENTEN: Kanye West overrasket flere da han dukket opp i resepsjonen til Trump Tower for et møte med den påtroppende presidenten, og flere har da spurt seg om meningen var at rapperen skulle opptre på Trumps innsettelsesseremoni. Det blir nå tilbakevist. Foto: NTB Scanpix  Vis mer

Kanye måtte tåle mye kritikk for det overraskende besøket, blant annet fra artistkollega John Legend, som sa at han tolket Wests møte med Trump som en støtteerklæring til den nye presidenten.

- Jeg tror ikke det er umulig å ha en samtale med Donald Trump om sak, men jeg nekter å bli brukt i et stunt for å skaffe publisitet, sa Legend til Rolling Stone, og viste til at han mente at Kanye lot seg bruke av Trump.

Men Trump ønsker altså ikke å bruke Kanye innsettelsesseremonien i dag, og nå avslører Trumps innsettelsesteam at Kanye ikke engang er spurt.

- Han har vært fantastisk. Han ser på seg selv som en venn av den påtroppende presidenten, men det er ikke riktig sted. Vi har fylt opp underholdningskvota vår, det blir perfekt, uttalte sjefen for fredagens innsettelsesseremoni, Tom Barrack Jr. til CNN torsdag.

- Den (innsettelsen journ. anm.) kommer til å være typisk og tradisjonell amerikansk, og Kanye er en flott fyr. Vi har bare ikke spurt ham om å opptre. Vi går videre med vår plan, fortsatte Barrack.

Kjendis-nei

Og for dem som måtte lure, den «perfekte» artistlista med de «tradisjonelle amerikanerne» som altså skal opptre, er så langt countryartisten Toby Keith, Jackie Evancho (16), som kom på andreplass i talentkonkurransen «America's Got Talent», countryartist Lee Greenwood, The Frontmen of Country, DJ Ravidrums og dansegruppa Radio City Rockettes.

«TRADISJONELT AMERIKANSK»: Countryartisten Toby Keith er kanskje det mest kjente navnet på artistlista når Donald Trump, USAs påtroppende president, innviterer til innsettelsesfest i Washington kl. 17.30 fredag. Foto: NTB Scanpix
«TRADISJONELT AMERIKANSK»: Countryartisten Toby Keith er kanskje det mest kjente navnet på artistlista når Donald Trump, USAs påtroppende president, innviterer til innsettelsesfest i Washington kl. 17.30 fredag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Trump har selv beskrevet innsettelsesseremonien som en stor begivenhet, selv om mange av USAs største kjendiser har gjort det klart at de ikke ønsker å bivåne seremonien i det hele tatt.

The Mormon Tabernacle Choir, som har sunget ved tidligere innsettelser, har bekreftet at de kommer til å opptre også denne gangen. Det har riktig nok ikke skjedd uten debatt, og minst ett medlem av gruppen har sluttet i protest, ifølge CNN.

Har trukket seg

Bandet «B Street Band», som er et tribute-band til Bruce Spingsteen, skulle egentlig spille Springsteens låter i forbindelse med innsettelsen, men har trukket seg få dager før konserten, ifølge Rolling Stone Magazine.

- Vi måtte gjøre det kjent at vi ikke ønsker å virke respektløse, på noen som helst måte, overfor Bruce, musikken hans, og bandet hans, sier Will Forte, i «B Street Band».

«The Boss» selv, har vært kritisk til Trump, og sagt at «republikken er under angrep av en idiot».

Broadway stjerne Jennifer Holliday skulle også egentlig opptre under konserten som arrangeres dagen før Trump innsettes, men har trukket seg. Holliday uttalte i et åpen brev publisert hos The Wrap lørdag, at hun melder avbud etter å ha blitt kritisert for å stå for samme syn som Trump på homofile. Hun beklager egen mangel på dømmekraft.

OBAMA OM TRUMP: Obama snakker om sitt beste råd til Trump under sin siste pressekonferanse 18. januar. Video: CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling