Det svenske kongehuset:

- Alle i familien blir påvirket

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia tar bladet fra munnen om kongens avgjørelse.

ÅPNER OPP: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip forteller nå om bestemmelsen som lå til grunn da barna deres ble fjernet fra kongehuset. Foto: NTB scanpix
ÅPNER OPP: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip forteller nå om bestemmelsen som lå til grunn da barna deres ble fjernet fra kongehuset. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I starten av oktober valgte det svenske kongehuset å komme med en nokså overraskende kunngjøring. I en pressemelding skrev de at barna til prinsesse Madeleine (37) og prins Carl Philip (40) ikke lenger skulle være en del av kongehuset, slik at de kunne få større frihet til å velge hva de vil selv i livet.

Samtidig får de to, kongeparets yngste barn, mindre ansvar enn før. Kongelige plikter fordufter derimot ikke, og med det får kronprinsesse Victoria (42) brått mer ansvar på sine skuldre.

Siden kunngjøringen har flere av kongehusets medlemmer uttalt seg om saken. Kronprinsessa har uttalt at det føles naturlig, noe prins Carl Philip og hans kone, prinsesse Sofia (34), i et nytt intervju sier seg enig i.

- Påvirkes

På besøk hos «SVT Morgonstudion» var prinseparet helt ærlige om hvordan de nå skal takle overgangen. De mener at det er i barnas beste hensikt at forandringen skjer.

- Barna får større valgmulighet i sine liv. De kan velge utdanning eller jobb enklere, men det har vært en diskusjon i familien i lang tid, selvfølgelig, sier prinsen i frokostprogrammet fredag, ifølge Expressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer